• Yaşlılar, özellikle diyabet, kalp hastalığı ve akciğer hastalığı gibi önceden var olan durumları olanlar yeni virüsden ciddi şekilde etkilenebilir.
  • COVID-19 mevsimsel grip benzeri olabilir. Griple ilgili tüm ölümlerin yüzde 70 ila 85'i ve griple ilgili hastaneye yatışların yüzde 50 ila 70'i 65 yaş ve üstü (CDC).
  • Ancak paniğe kapılmak için bir neden yok. Uzmanlar, hastalığa yakalanmanız durumunda hazırlık yapmak için adımlar atmanızı önerir.
Koronavirüs salgını birçok ABD eyaletine yayıldıkça, uzmanlar birçok insanın hastalığa yakalansa bile ciddi semptomlara sahip olmayacağına dikkat çekiyor.
Ancak orada olup özellikle risk altındadır insanlardan biri grubudur.
Mevsimsel gripte olduğu gibi, yaşlı insanlar, özellikle kronik sağlık durumları olanlar, yeni koronavirüsün neden olduğu hastalık olan COVID-19'dan etkilenme riski daha yüksektir.

Texas Health Arlington Memorial Hastanesi'nde stajyer olan Dr. Nagendra Gupta , Healthline'a şunları söyledi: “Şimdiye kadar aldığımız tüm verilere dayanarak, özellikle çoklu komorbid rahatsızlığı olan yaşlıların daha ciddi bir şekilde etkilendiği görülüyor.
“Şimdiye kadar yayınlanan COVID-19 üzerinde yapılan en büyük çalışma olan JAMA'da yayınlanan yakın tarihli bir çalışmada, 80 yaşın üzerindeki hastalarda ölüm oranı% 15'e yakındı. " ekledi.


Daha yaşlı veya altta yatan durumlar en yüksek risk altında

Son zamanlarda ders çalışma Amerikan Tabipler Birliği Dergisi, 10 yaş ve altındaki çocukların tüm COVID-19 vakalarının sadece yüzde 1'ini oluşturduğunu, 30 ila 79 yaş arasındaki çocukların yaklaşık yüzde 90'ını oluşturduğunu gösterdi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ölüm oranının yaşla birlikte arttığını, en yüksek ölüm oranının 80 yaşın üstündeki ve altta yatan sağlık koşulları olan kişilerde bulunduğunu tespit etmiştir.
“Şimdiye kadar yapılan bilgiler COVID-19 hastalığının çoğunun hafif olduğunu düşündürse de, Çin'den gelen bir rapor vakaların yüzde 16'sında ciddi hastalık olduğunu gösteriyor” dedi. Dr. Nancy Messonnier, yakın zamanda Ulusal Aşı ve Solunum Hastalıkları Merkezi (NCIRD) müdürü telebriefing.
“Örneğin yaşlı insanlar ve kalp hastalığı, akciğer hastalığı ve diyabet gibi altta yatan sağlık sorunları olan insanlar, aksi takdirde genç ve sağlıklı insanlara kıyasla ciddi sonuçlar geliştirme olasılığının yaklaşık iki katı idi.”
Messonnier, yaşlı insanların ve yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik durumları yönetmek için ilaç alanların, ABD'de teyit edilen vakaların sayısı artmaya devam ettikçe, ellerinde “yeterli malzeme” olmasını sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Koronavirüs vakalarında keskin artışlar yaşayan yerlerde yaşayan yaşlı insanların da telebrifingde Messonnier'i uyarmış olan COVID-19'a maruz kalmalarını azaltmak için ne gibi önlemler alabileceklerini düşünmeleri gerekebilir.
Bu, büyük kamu toplantılarından kaçınmak, evde kalmak ve hasta görünen herkesten kaçınmak gibi stratejileri içerebilir.
Sosyal uzaklaşma, en fazla risk altındaki kişilerin enfeksiyondan kaçınmasına yardımcı olabilir.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)ye göre hastalığı önlemenin en iyi yolu virüse maruz kalmaktan kaçınmaktır. CDC'nin önerdiği bazı ipuçları:
  • Hasta insanlarla yakın temastan kaçının.
  • Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının.
  • Hasta olduğunuzda evde kalın.
  • Öksürükleri veya hapşırmalarını bir mendille örtün ve ardından dokuyu çöp kutusuna atın.
  • Sık sık dokunduğunuz ürünleri ve yüzeyleri düzenli ev temizlik spreyleri veya bezleri kullanarak temizleyin ve dezenfekte edin.
COVID-19 da mevsimsel grip gibidir. Griple ilgili tüm ölümlerin yüzde 70 ila 85'i ve griple ilgili hastaneye yatışların yüzde 50 ila 70'i 65 yaş ve üstü CDC.

Çoğu insanın maskeye ihtiyacı yoktur

Peki ya yüz maskeleri kullanmaya ne dersiniz? Sağlık yetkilileri, bu noktada toplumda hala onlara ihtiyaç olmadığını kesin olarak belirtmektedir.
CDC'ye göre, ABD'deki sağlıklı insanlar onları giymemelidir çünkü yeni koronavirüse karşı koruma sağlamayacaklardır ve bunu yapmak sağlık hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaç duyduğu malzemeleri tüketebilir.
CDC Direktörü Dr. Robert Redfield 27 Şubat'taki Dışişleri Bakanlığı duruşması sırasında “N95 maskelerinin bu hastalığa sahip bireylere bakacak olan doktorlar ve hemşireler için mevcut olduğundan emin olmalıyız” dedi .
“Ve dışarı çıkan insanları bulmak beni gerçekten sevmiyor - bu maskelerin toplulukta bir rolü yok.”
ABD Cerrah General Dr. Jerome Adams'a göre, yanlış maske takarsanız enfeksiyon riskinizi bile artırabilirsiniz. Fox News'e verdiği röportajda , “Onları nasıl düzgün bir şekilde giyeceğini bilmeyen insanlar yüzlerine çok dokunma eğilimindedir ve aslında koronavirüsün yayılmasını artırabilir” dedi .

Dünya Sağlık Örgütü hepimizin yardım edebileceğini söylüyor

Göre Dünya Sağlık Örgütü (WHO)bu sağlık acil durumu sırasında halk dört önemli şekilde yardımcı olabilir:
  • COVID-19'un yeni ve ilgili bir hastalık olduğunu, ancak salgınların doğru yanıtla yönetilebildiğini ve enfekte olmuş insanların çoğunun iyileşeceğini bilmeliyiz.
  • COVID-19 için en önemli koruyucu önlemleri almaya ve titizlikle uygulamaya başlayın: Sık sık ellerinizi yıkayın ve hapşırırken veya öksürürken her zaman ağzınızı ve burnunuzu kapatın.
  • COVID-19 ve ateş ve kuru öksürük gibi semptomları hakkında güncel tutun, çünkü hastalıklar hakkında daha fazla bilgi öğrendikçe stratejiler ve yanıt faaliyetleri değişmeye devam edecektir.
  • COVID-19'a daha katı “sosyal mesafe” uygulamalarını benimsemeyi ve yüksek riskli yaşlı nüfusa yardım etmeyi içeren bir şekilde aktif olarak destek vermeye hazır olun.

COVID-19 Belirtileri Varsa Ne Yapmalı

COVID-19'unuz varsa veya COVID-19'a neden olan virüse sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, tıbbi yardım almalısınız.
Birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından görülmesi de dahil olmak üzere, tıbbi bakım almak için çeşitli seçenekleriniz vardır. CDC, ziyaretçinize hazırlanmak ve diğerlerini COVID-19'a neden olan virüse maruz kalmaktan korumak için gerekli adımları atabilmeleri için önce sağlayıcınızı aramanızı önerir.
Tıbbi bir acil durumunuz varsa, 112'i arayın. Operatöre COVID-19 olduğunu veya bu virüse neden olan şüpheye maruz kaldığınızı bildirin. Mümkünse, acil tıbbi hizmetler gelmeden önce bir yüz maskesi takın.


COVID-19, bunu yapan birçok insanda ciddi semptomlara neden olmaz. Bununla birlikte, yaşlılar, özellikle diyabet, kalp hastalığı ve akciğer hastalığı gibi önceden var olan rahatsızlıkları olanlar ciddi şekilde etkilenebilir.
Uzmanlar, yaşlıların ve yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik durumları yönetmek için ilaç alanların, ABD'de teyit edilen vakaların sayısı artmaya devam ettikçe, yeterli ilaç almasını sağlamaları gerektiğini söylüyorlar.
ABD genel cerrahı ve CDC, sağlıklı insanların bu noktada yüz maskeleri kullanmaları gerekmediğini ve birinin uygun olmayan şekilde kullanılmasının enfeksiyon riskini artırabileceğini vurgulamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski