Hızlı Ve Güvenilir Şekilde Nasıl Kilo Alabileceğinizi Anlatmadan Önce Sizlere Belirtme İstediğimiz Bu Konuyla İlgili Dünya Sağlık Örgütü'nün Sunumuyla Vereceğimiz Bir Kaç Bilgi Size Bu Yolda Çok Işık Olacağı İçin Bunu Belirtmeyi ŞART Olarak Gördük. Lütfen Bıkmadan Okuyun... Sonunda Siz SAĞLIKLI Ve ETKİLİ Şekilde İstediğiniz Bilgiyi Almış Olacaksınız... Buyrun;


Düşük kilolu olmak, 18.5'in altında bir vücut kitle indeksine (BMI) sahip olarak tanımlanır. Bunun, optimum sağlığı sürdürmek için gereken vücut kütlesinden daha az olduğu tahmin edilmektedir.
Tersine, 25'ten fazla aşırı kilolu ve 30'dan fazla obez olarak kabul edilir.
kullanım bu hesap makinesi Güvenilir Kaynak BMI ölçeğine nereye oturduğunuzu görmek için (yeni bir sekmede açılır).
Bununla birlikte, BMI ölçeğinde sadece ağırlık ve boyuna bakan birçok sorun olduğunu unutmayın. Yani sadece kas kütlesini dikkate alınmaz.
Bazı insanlar doğal olarak çok sıska ama yine de sağlıklı. Bu ölçeğe göre zayıf olmak, mutlaka bir sağlık sorununuz olduğu anlamına gelmez.
Düşük kilolu olmak, kızlar ve kadınlarda, erkeklere göre yaklaşık 2-3 kat daha yaygındır. ABD'de, erkeklerin% 1'i ve 20 yaş ve üstü kadınların% 2,4'ü zayıftır.

Düşük Kiloluk Olmak Ne Anlama Gelir?

Obezite şu anda dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biridir.
Bununla birlikte, zayıf olmak sağlığınız için de kötü olabilir. Bir araştırmaya göre, düşük kilolu olmak erkeklerde % 140 daha büyük erken ölüm riski ve kadınlarda % 100 ile ilişkili idi.Güvenilir Kayna
Buna karşılık, obezite % 50 daha fazla erken ölüm riski ile ilişkiliydi, bu da zayıflığın sağlığınız için daha da kötü olabileceğini gösteriyor.Güvenilir Kaynk
Başka bir çalışma ise, zayıf kilolu olan erkeklerde erken ölüm riskinde artış olduğunu, ancak kadınlarda artmadığını, zayıf kilolu erkeklerde daha kötü olabileceğini düşündürdü.Güvenilir Kayna
Düşük kilolu olmak bağışıklık fonksiyonunuzu da bozabilir, enfeksiyon riskinizi artırabilir, osteoporoz ve kırıklara yol açabilir ve kadınlarda doğurganlık sorunlarına neden olabilir.Güvenilir KaynGüvenilir KaynGüvenilir Kayn
Dahası, zayıf olan insanların sarkopeni (yaşa bağlı kas kaybı) alma olasılığı daha yüksektir ve bunama riski daha yüksek olabilir.Güvenilir KaynaGüvenilir K

Farkında Olduğunuz Ya Da Olmadığınız Bazı Sağlık Sorunlarınız Zayıf Kalmanıza Ve Ya Kilo Alamamanıza Sebep Olabilir!


Sağlıksız kilo kaybına neden olabilecek çeşitli tıbbi durumlar vardır, bunlar arasında:

             Yeme bozuklukları: Bu ciddi bir zihinsel bozukluk olan anoreksiya nervoza içerir.                                                                                                                                                   ↬ Tiroid sorunları: Aşırı aktif tiroid (hipertiroidizm) olması metabolizmayı hızlandırabilir ve sağlıksız kilo kaybına neden olabilir.                                                                     ↬ Çölyak hastalığı: Gluten intoleransının en şiddetli şekli Çölyak hastalığı olan çoğu insan, sahip olduklarını bilmez.                                                                                                 ↬ Diyabet: Kontrolsüz diyabet (özellikle tip 1) olması ciddi kilo kaybına yol açabilir.                                                                                                                            ↬ Kanser: Kanserli tümörler sıklıkla büyük miktarda kalori yakar ve birisinin çok fazla kilo vermesine neden olabilir.                                                                                                     ↬ Enfeksiyonlar: Bazı enfeksiyonlar birisinin aşırı kilolu ya da zayıf olmasına neden olabilir. Buna parazitler, tüberküloz ve HIV / AIDS dahildir.
Düşük kiloluysanız, ciddi tıbbi durumları ekarte etmek için bir doktora görünmek isteyebilirsiniz.
Bu, son zamanlarda denemediğiniz, istemediğiniz halde bile büyük miktarlarda kilo vermeye başladıysanız özellikle önemlidir.

Sağlıklı Şekilde Nasıl Kilo Alınır?


Kilo almak istiyorsanız, bu işi doğru yapmak çok önemlidir.
Eğer zayıfsanız, sağlıksız göbek yağı yerine dengeli bir miktarda kas kütlesi ve deri altı yağ almak istersiniz .
Tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve sıklıkla obezite ile ilişkili diğer sağlık sorunları olan birçok normal kilolu insan vardır.Güvenilir Kayna
Bu nedenle, sağlıklı yiyecekler yemek ve genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak kesinlikle gereklidir .
Bir sonraki bölümde, sağlığınızı aynı anda bozmadan hızlı kilo almanın birkaç etkili yolu ele alınmaktadır. 

Vüdunuza Yaktığınızdan Daha Fazla Kalori Depolayın!


Kilo almak için yapabileceğiniz en önemli şey, kalori fazlası yaratmaktır, yani vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori yemelisiniz. Ve bittabi düzenli uyku...
Yaktığınızdan daha fazlasını almak için online kalori hesaplayıcılarını kullanarak kalori ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz .
Yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo almak istiyorsanız, hesap makinesine göre her gün yaktığınızdan 300-500 kalori daha almayı hedefleyin.
Hızlı kilo almak istiyorsanız, bakım seviyenizin yaklaşık 700 - 1.000 kalorisini hedefleyin.
Kalori hesaplayıcılarının yalnızca tahmin sağladığını unutmayın. İhtiyaçlarınız günde birkaç yüz kaloriye göre değişebilir, artabilir veya azalabilir.
Hayatınızın geri kalanı için kalori saymanıza gerek yoktur, ancak kaç kalori yediğinizi hissetmek için ilk birkaç gün veya hafta boyunca bunu yapmak size yardımcı olur. Bunun için size yardımcı online olan birçok harika araç var.

Bol Bol Protein Yükleyin Vücudunuza ( Doğal Yolla )
Sağlıklı kilo almak için en önemli tek besin proteindir .
Kas proteinden yapılır ve onsuz bu ekstra kalorilerin çoğu vücut yağı olarak ortaya çıkabilir.
Çalışmalar, aşırı beslenme dönemlerinde, yüksek proteinli bir diyetin , fazladan kalorilerin çoğunun kas haline gelmesine neden olduğunu göstermektedir.Güvenilir Kaynak
Bununla birlikte, proteinin iki ucu keskin bir kılıç olduğunu da unutmayın. Ayrıca açlık ve iştahınızı önemli ölçüde azaltarak yeterli miktarda kalori almayı zorlaştıracak kadar dolduruyor buna da dikkat edin.Güvenilir KaGüvenilir Kayna.
Kilo almaya çalışıyorsanız, vücut ağırlığının kilogramı başına 0.7-1 gram protein hedefleyin (kilogram başına 1.5-2.2 gram protein). Kalori alımınız çok yüksekse, bunun üzerine bile gidebilirsiniz.
Yüksek proteinli gıdalar arasında etler, balıklar, yumurtalar, birçok süt ürünleri, baklagiller, fındık ve diğerleri bulunur. Peynir altı suyu proteini gibi protein takviyeleri , diyetinizde yeterli protein almak için mücadele ederseniz daha yararlı olabilir.

Günde En Az 3 Öğün Karbonhidrat Ve Proteinli Yiyecek Tüketin!
Birçok insan kilo vermeye çalışırken karbonhidrat veya yağ kısıtlamayı dener .
Hedefiniz kilo almaksa, bu kötü bir fikirdir, çünkü yeterli kalori almayı zorlaştıracaktır.
Kilo alımı sizin için bir öncelikse , bol miktarda yüksek karbonhidratlı ve yüksek yağlı yiyecekler yiyin Her öğünde bol miktarda protein, yağ ve karbonhidrat yemek en iyisidir.
Ayrıca çok aç kalmak da kötü bir fikirdir . Sakın! ''aç kalıp birden yüklenin yemek yemeye'' diyenlere aldanmayın. Bu, kilo kaybı ve sağlığın iyileştirilmesi için yararlıdır, ancak kilo almak için yeterli kalori yemeyi çok zorlaştırabilir.
Günde en az üç öğün yediğinizden emin olun ve mümkün olduğunda enerji yoğun atıştırmalıklar eklemeye çalışın.

Enerjisi Bol Takviye Gıdalar Ve Çeşniler Tüketin!

Yine, çoğunlukla tek bileşenli yiyecekleri yemek çok önemlidir.
Sorun şu ki, bu gıdalar işlenmiş abur cuburlardan daha fazla doldurma eğilimindedir ve bu da yeterli kalori almayı zorlaştırır.
Bol baharat , sos ve çeşni kullanmak bu konuda yardımcı olabilir. Yemeğiniz ne kadar lezzetli olursa, bir sürü yemeği bol bol yemek o kadar kolay olur.
Ayrıca, enerji yoğun gıdaları mümkün olduğunca vurgulamaya çalışın. Bunlar ağırlıklarına göre birçok kalori içeren gıdalardır.
İşte kilo almak için mükemmel olan bazı enerji yoğun gıdalar:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         ↬ Fındık: Badem , ceviz , macadamia fıstığı, yer fıstığı vb.                               
 ↬ Kuru meyve: Kuru üzüm, hurma, kuru erik ve diğerleri.                             
 ↬ Yüksek yağlı süt ürünleri: Tam yağlı süt, tam yağlı yoğurt , peynir, krema.                                  Katı ve sıvı yağlar: Sızma zeytinyağı ve avokado yağı .                  
  Tahıllar: Yulaf ve kahverengi pirinç gibi tam tahıllar.                               
 ↬ Et: Tavuk, sığır eti, domuz eti, kuzu vb. Daha yağlı kesimler seçin.                          Yumrular: Patates, tatlı patates ve patates.                                                     
 ↬ Bitter çikolata , avokado , fıstık ezmesi, hindistan cevizi sütü, granola, iz karışımları.
Bu yiyeceklerin çoğu çok doyurucudur ve bazen kendinizi doymuş hissediyor olsanız bile yemeye devam etmeye zorlamanız gerekebilir.
Kilo almak sizin için bir öncelikse, bir ton sebze yemekten kaçınmak iyi bir fikir olabilir. Enerji yoğun gıdalar için daha az yer bırakır.
Bütün meyveyi yemek iyidir, ancak muz gibi çok fazla çiğneme gerektirmeyen meyveyi yemeye çalışın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski