Pazartesi Sendromu Nedir?

Pazartesi günü iş başı yapacaklar için, genellikle pazar akşamından başlayan hafta sonu tatilinin bitmesinden kaynaklanan stresli olma halidir. Bazen yorgunluk, baş dönmesi, göğüs ağrısı, hazımsızlık, iştahsızlık, vücut ağrısı, dikkatsizlik gibi rahatsızlık veren, can sıkıcı
semptomlar da eklenebilir.

Hemen hemen sendromu yaşayan herkes can sıkıcı halden kurtulmak için pazartesi sendromu nasıl atlatılır diyerek çare arar. O zaman öncelikle sendromun kaynağını daha iyi anlamaya çalışalım.


Pazartesi Sendromu Nasıl Atlatılır?

Şimdi pazartesi sendromundan kurtulmanın yollarını maddeler ile tek tek açıklama yoluna gidelim. Uygulanırsa mutlaka çözüm sağlayacak o yollar şunlardır:

1. Uyku Rutininizi Değiştirmeyin:

Bedenimiz ve beynimiz bir saate göre çalışır. Buna vücut saati denir. Vücut saatinizle uğraşmak çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu duyguyu anlamak için, yaz ve kış zamanının olduğu günleri hatırlayın. Değişen bir vücut saati, vücut ritmimizi ve duygusal durumumuzu önemli ölçüde etkiler. 
Aslında, bu bir saatlik değişiklikler sadece yaz ve kış saati için geçerli değildir. 


 Çünkü her hafta sonu bir saat veya daha fazla bir sürede meydana gelen değişiklikleri yapıyoruz. Hafta sonları Eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için geç kalıyoruz ve dinlenmek için daha uzun uyuyoruz. Ve bu vücudun ritminde rahatsızlıklara neden olabilir. Ve bu neredeyse her zaman haftaya kötü bir başlangıç ​​demek! Diğer bir deyişle, Cumartesi ve Pazar günleri saat 11: 00'de uyanmak ve Pazartesi günü saat 07: 00'de uyanmak, önümüzdeki haftaya kadar dinamik olmayan bir başlangıca yol açabilir. Bunu önlemek için, rutininizi cumartesi ve pazar günleri korumak faydalı olacaktır.

2.Ani Değişiklere Alışın

 Pazartesi-sabah sendromu üzerine yapılan bir çalışmada, çalışanlardan duygularının kaydını tutmaları istendi. Ve sonuçlar şaşırtıcıydı! Çalışanlar Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Pazartesi günü olduğu gibi stresli ve bunalımlı hissettiler. Yani Pazartesi haftanın diğer günlerinden farklı değil. Çalışan hisleri sadece yaklaşan hafta sonu ile Cuma günleri değişti. Pazartesi günleri stresli ve depresif hissetmekten kaçınmak için, bunun sadece hafta sonundan yeni bir haftanın başlangıcına bir geçiş olduğunu ve Pazartesi'nin haftanın diğer günlerinden farklı olmadığını varsaymalıyız. Olaylara bu açıdan bakmak Pazartesi-sabah sendromunu önlemenize yardımcı olabilir!

3.Sosyalleşin Rahatlayın

 Pazartesi-sabah sendromu insanlık durumuna kadar uzanır. Çalışanlar, haftasonunun neşeli ruhunu Pazartesi'ye taşınmak istediklerini ya da Pazartesi günü hafta sonu eğlenmek için başarısız olduklarını düşündükleri uzun tatilleri severler. Çünkü hepimiz sosyal varlıklarız. Bu nedenle, işyerindeki diğer insanlarla etkileşim kurmak ve iletişim kurmak kişinin kendini güvende hissetmesine yardımcı olabilir. Ve bu Pazartesi günleri daha yeterli demek!

4.Hafta Sonları Kendinizi Çok Fazla Zorlamayın

 Çoğumuz rüzgara dikkat çekeriz ve uzun zamandır beklenen hafta sonu geldiğinde saçlarımızı yere bırakırız. Örneğin, eğer bir tane varsa diyet yapıyoruz ya da spor rutinimize bir mola veriyoruz ... Hafta sonları normal rutininizden diğer birçok kazılara eğilimlidir. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar bu nedenle Pazartesi günleri kendilerini daha az çekici hissediyorlar. Bu yüzden lütfen hafta sonu sağlıklı rutininizi korumaya çalışın.

5. İşinizi Sevmeye Çalışın, Sevemiyorsanız Yeni Bir Kariyer Planlayın

Pazartesi-sabah sendromunun arkasındaki bir sebep, güzel bir haftasonundan sonra sevmediğiniz bir işe geri dönüyor olabilir. Her hafta sevmediğiniz bir işe geri dönmek, yaratıcılığı ve üretkenliği yok ederken stres, depresyon ve sinirlilik yaratabilir. Bu yüzden Pazartesi-sabah sendromu geçirdiğinizi düşünüyorsanız, belki de yeni bir kariyer planlamanın zamanı gelmiştir.

6. Pazartesiye Olan Kötü Bakış Açınıza Yeni Olumlu Bir Açı Katın

Çalışmalar, hafta sonu kilolarını koruyanların bile Pazartesi günleri zayıf bir performanstan muzdarip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, felç ve kalp krizi gibi sağlık sorunlarının Pazartesi günleri en yaygın olduğunu gösteren çeşitli çalışmalar da vardır. Sağlıklı, keyifli ve mutlu bir hafta istiyorsanız, ilk olarak Pazartesi günleri bakış açınızı değiştirmeyi düşünmelisiniz!





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski