Doğal Çözümler

Hemoroidler rektum ve anüsünüzün etrafında şişmiş damarlardır. Rektumunuzdaki hemoroidlere iç hemoroid (Basur) denir. 
Dört yetişkinden yaklaşık üçte biri bir zamanlar hemoroit hastalığı  geçirmiştir. Hamilelik ve obezite gibi hemoroid geçirme olasılığınızı artırabilecek risk faktörleri vardır, ancak bazen nedenleri bilinmemektedir. Hemoroid neden olabilir:
  • bağırsak hareketleri sırasında ve sonrasında kanama
  • Anüsünüzün etrafında topaklar ve şişlik
  • ağrılı tahriş
Hemoroidler kan damarlarınızın şişmesinden kaynaklandığından, anti-enflamatuar özelliklere sahip uçucu yağlar onları tedavi etmeye yardımcı olabilir.
Uçucu yağlar cilde uygulanmadan önce taşıyıcı yağda seyreltilmelidir. Uçucu yağlar ayrıca bir doku veya difüzördeki birkaç damladan solunabilir. Uçucu yağlar dahili olarak alınmamalıdır. Buna dikkat edin. Peki bu bahsi edilen yağlara bi bakalım:

Buhur

Ağrı ve iltihabı buhur ile tedavi eden eski Doğu geleneği şu anda popülaritesinde bir artış görüyor. Buhur sadece iltihaplanmayı değil, yanı sıra enfeksiyona neden olacak ve aynı zamanda ağrı kesici olabilen belirli bakteri türlerini de öldürür.
Buhur esansiyel yağı, hindistancevizi yağı veya jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltilebilir ve hemoroide uygulanabilir. Uçucu yağların solunduğunda hala anti-enflamatuar etkileri vardır, bu nedenle bunları aromaterapide kullanmayı düşünebilirsiniz.

Mersin esansiyel yağı

Mersin bitkisinin uçucu yağı hemoroidlerin neden olduğu ağrı ve kanamayı tedavi edebilir, bazı araştırmalarla bu sabittir.Güvenilir Kaynak Hatta standart anti hemoroid ilaçlarına cevap vermeyen insanlarda bile etkiliydi.
Mersin yağı bir ons soğuk krema ile karıştırılabilir ve hemoroide uygulanabilir. Uygulamadan önce seyreltmelisiniz - seyreltilmemiş uçucu yağların uygulanması genellikle alerjik reaksiyonlara ve cilt tahrişine neden olur .

At kestanesi esansiyel yağı

2012 yılında, araştırmacılar önerdiGüvenilir Kaynak ısrarla hem de... At kestanesi çekirdeği ekstresinin hemoroit ve varisli damarlar için bir ilaç olarak kullanıldığında ağrıyı iyileştirebilir ve şişmeyi azaltabilir. Sık sık varis veya hemoroid sorunu yaşıyorsanız, doğrudan harici hemoroidinize uygulamak için karışık bir krem ​​satın alabilirsiniz.
At kestanesi kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir ve herhangi bir ameliyattan önce kullanılmamalıdır. Latekse alerjisi olan insanlar için bu da benzer bir yanıtı tetikleyebilir.

Tarçın Kabuğu Esansiyel Yağı

Tarçın kabuğu esansiyel yağı sağlıklı doku büyümesini uyarır ve iltihabı hafifletir. Çeşitli çalışmalarGüvenilir Kaynak, Tarçın kabuğu esansiyel yağının harici bir hemoroide uygulanması dikkatle yapılma hususunda hem fikir kalmıştır. 3 ila 5 damla tarçın esansiyel yağını 1 doz erimiş hindistan cevizi yağı veya tatlı badem yağı, anti-enflamatuar etkiler üretir. Bununla birlikte, hassas cilde sahip insanlar tarçın esansiyel yağını topikal olarak kullanmamalıdır.

Karanfil uçucu yağı

Karanfil uçucu yağı saf halde satın alınabilir veya kremalı bir karışımda kullanılabilir. Bazen hemoroid ile birlikte gelen kronik anal fissürleri olan insanlarda , karanfil yağı kremi gösterilenGüvenilir Kaynak anal basıncı arttırabilir.
Karanfil yağı kremini çevrimiçi olarak veya doğal bir sağlık gıda mağazasında satın alabilirsiniz. Esansiyel yağı, kokusuz, hipoalerjenik yağ bazlı bir losyonla karıştırarak kendiniz de yapabilirsiniz. Losyon ons başına 3 ila 5 damla. Karanfil yağı hassas cildi olan insanlar için tahriş edici olabilir.

Nane esansiyel yağı

Yana nane esansiyel yağı tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir , irritabl bağırsak sendromu (IBS), hemoroidlerede yardımcı olabilir. Nane yağının yatıştırıcı mentol bileşeni, anti-enflamatuar özellikleriyle birleştiğinde, anüsünüzdeki basıncı hafifletmeye ve bağırsak hareketlerinizi daha az ağrılı hale getirmeye yardımcı olabilir.
Hassas cilde sahip insanlar nane uçucu yağlarından kaçınmalıdır. Kullanmadan önce bu esansiyel yağı iyice seyreltmeyi unutmayın.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı bakterileri öldürür, iltihabı azaltır ve iyileşmeyi destekler. Çay ağacı yağı tek başına cildinize, özellikle hemoroit çevresindeki hassas iltihaplı cilde doğrudan uygulanamayacak kadar güçlüdür. Ancak, bu listeden bir veya iki diğer uçucu yağı kullanarak ve jojoba yağı veya hindistancevizi yağı ile iyi seyreltilmiş bir çay ağacı yağı merhemi yapabilirsiniz. Etkilenen bölgeye ölçülü olarak uygulayın.

Dereotu uçucu yağı

Dereotu uçucu yağı da çok etkili olabilir.Güvenilir Kaynak Anti-enflamatuar bir ajan olarak ve güçlü bir hemoroitle mücadele etmek için merhem yapmak akıllıca olabilir. Buunun için çay ağacı, cadı fındığı ve selvi yağı ile karıştırılabilir Cildinizi korumak için bu uçucu yağı tatlı badem veya hindistancevizi gibi bir taşıyıcı yağla perçinleyebilirsiniz.

Selvi yağı

Selvi yağı gösterdiGüvenilir Kaynak ki dış hemoroid çevresindeki kan akışını ve ağrıyı artırabilecek antimikrobiyal, yatıştırıcı ve büzücü özellikler. Cildinizi yakmamak için taşıyıcı yağ ile karıştırılmış selvi yağı uygulayın. Hassas cilde sahip insanlar ciltte selvi yağı kullanmaktan kaçınmalıdır. Antimikrobiyal etkileri nedeniyle bu yağı açık havada uygulamaya dikkat edin.

Yan etkileri ve riskleri nelerdir

Hemoroidleri tedavi etmek için uçucu yağlar kullanırken, tedaviden sonra çevrenin temiz ve kuru tutulması önemlidir. Bir hemoroidi çevreleyen cildi “yakmaya” veya parçalamaya çalışmayın, çünkü ağrınızı artıracak ve enfeksiyon kapma olasılığınızı da tetikleyecektir. Uçucu yağlar sadece dış hemoroidler için topikal bir ilaçtır. Bir doktor tarafından onaylanmış bir süpozituvar kullanmadığınız sürece, elinizdeki esansiyel yağı yerleştirerek iç hemoroidi tedavi etmeye çalışmayın.
Uçucu yağlar kullanılmadan önce bir taşıyıcı yağ içinde seyreltilmelidir Her 1 öz için 3 ila 5 damla,tatlı badem, zeytin veya başka bir topikal yağ gibi... Uçucu yağlar toksik olabilir. Bu sebeple azami dikkat gösterin. Ayrıca, uçucu yağlar FDA tarafından izlenmez, bu nedenle ürünlerinizi ve markalarınızı dikkatlice seçin.
Bazı uçucu yağlar da yanlarında toksisite riski taşıyabilir ve çoğu oldukça hafif ve düşük riskli tedaviler olsa da, bir doktorun bakımının yerini tutamazlar. Aşağıdakilerden herhangi birine sahipseniz, kendi başınıza tedavi etmeye çalışmayın:
  • bir haftadan fazla süren ağrı ve şişlik
  • anüsün içinde büyüyormuş gibi görünen topaklar
  • kronik ve tekrarlayan kabızlık
  • anüsünüzden şiddetli kanama
Bir değerlendirme ve tedavi planı yapmak için doktorunuzu arayın.

Dip Not

Uçucu yağlar, daha fazla dikkat çeken hemoroid tedavisi için bir yöntemdir. Uçucu yağların diğer geleneksel hemoroid tedavileri ile ne kadar etkili olduğunu anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var. Ancak hemoroitlerinizi evde uçucu yağlarla tedavi etmeye çalışmak oldukça düşük riskli bir ev ilacıdır ve denemek için birçok seçenek vardır. En iyi çözümün doktor kontrolünde olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Yukarda saydıklarımız sadece tavsiye amaçlıdır. Her ne kadarda işe yarar oldukları araştırmalarla ıspatlanmış olsada kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini unutmayın.
KAYNAKLAR:
1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski