Uzmanlar hurma çekirdeğini direk ağız yolu ile yutulmasının henüz kanıtlanmış bir zararını belirtmemekle birlikte tercih edilmesi gereken bir yöntem olmadığının altını çiziyor. Çekirdeği direk yutmak yerine kurutup öğütüldükten sonra tüketilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Öğütüldükten sonra kahve olarak tüketilebilir.

Yoğurt veya süte katılarak tahin ve yanı sıra bal ile karıştırılarak değişik tatlar ve sağlıklı bir karışım elde edilebilir.

Yine hurma çekirdeğini öğütüp ardından hayvan yemi olarak kullanmak da mümkündür.

Hurma çekirdeğini yemeye tercih etmeyenler çekirdeği emerek de faydalarından yararlanabilmektedir. çekirdeğinin, böbrek ve karaciğerin toksinlerden korunmasından, DNA hasarını önlemeye, hatta saçların beyazlamasını durdurmaya kadar pek çok yararı mevcut. Hurma çekirdeğini, öğüterek toz haline getirip tüketebilirsiniz.

1️⃣DNA hasarını önleme
Bir araştırmaya göre, hurma çekirdeklerinin, karaciğer hasarına ve oksidatif DNA hasarına karşı savunma sağladığı görüldü.
2️⃣Diyabette etkili
Hurma çekirdekleri, kan şekeri ile ilgili sorunları, diyabeti ve ilgili komplikasyonlarını tedavi etmede etkilidir. Yakın tarihli bir araştırmaya göre, çekirdekler, karaciğer ve böbrekte erken diyabetik komplikasyonlara karşı potansiyel koruyucu etkiler gösterdi.
3️⃣Enfeksiyona karşı korur
Hurma çekirdekleri, çeşitli patojenik virüslere karşı antiviral ajanlar olarak görev yapar. Birçok viral enfeksiyon tipinin tedavisinde ve önlenmesinde faydalı olabilir.
4️⃣Böbrek ve karaciğer hasarını önler
Hurma çekirdekleri, karaciğer ve böbrekleri hastalıklardan korumaya yardımcı olur. Yapılan bir çalışma, hurma çekirdeği ekstraktının böbrek ve karaciğer toksinlerine karşı koruma sağladığını ortaya koydu.
5️⃣Antioksidan zengini
Hurma çekirdekleri, antioksidan bakımından zengindir, antioksidanlar da hastalıklara neden olan serbest radikalleri temizleme yeteneklerine sahiptir. Vücudun oksidatif stres hasarına karşı korunmasına yardımcı 
olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski