Baştan Belirtelim; Filmler Netflix'in Topladığı Verilerin Bir Listesi Bu Liste Dünya Çapında. Malum Netflix Artık Dünya'nın Her Ülkesinde Yayında. Fakat Bu Demek Değildir ki Sadece Netflix'te Yayınlanıyor. Bu Filmler Eski Ve Yeni Olmak Üzere Yüksek İmdb Puanı Alan Filmler. Aksiyon fimleri, Bilim kurgu filmleri, Fantastik filmler, Romantik filmler, Doğa filmleri Ve Aile filmleri Bu Filmleri Normal Film Sitelerindede Bulabilirsiniz. Keyifli Seyirler Dileriz.
 - ( BU ARADA EMEĞİN KARŞILIĞINDA ) Yorum kısmına izlediğiniz film hakkında yorum yaparsanız seviniriz.






Marriage Story (2019)

Her ne kadar birbirlerini sevmelerinin tüm nedenlerini tanımlayan bir çiftte olsalarda, Noah Baumbach'ın Evlilik Hikayesi hızlı bir şekilde yanılsamayı giderir: Bu, boşanmanın, istedikleri geleceklerin basitçe uyumsuz ve dağınık olduğunun nihai idrakine gelen bir çiftin hikayesidir. oradan nereye gittiklerini çözme süreci. Söz konusu çift, oyun yazarı Charlie Barber (Adam Driver) ve oyuncu karısı Nicole (Scarlett Johansson). Nicole, yeni bir işin beklediği Los Angeles'a geri dönmek isterken, Charlie New York'ta olmayı tercih eder. Bir dizi gerginliğin en sonuncusu, nihayet onları kıran ve iki avukat, hayatlarının geri kalanını onlarla birlikte böldükçe büyüyen dramatik şikayetlerini paylaşıyor. Mutlaka izlemenz gereken bir aile filmi.
Beğenilme Oranı: % 95
Tür: Drama
Oyuncular: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern
Yönetmen: Noah Baumbach
Sınıf: 
R
Süre: 
137 minutes






Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones serisi on yıllar boyunca birkaç giriş yapıldı, ancak birincisi en iyisi olmaya devam ediyor. 1930'larda Kayıp Ark'ın Akıncıları maceraperest olarak aydınlanan, antik kalıntıları araştıran ve hazinelerini bilim adına yağmalayan bir arkeoloji profesörü olan Indiana Jones'u (Harrison Ford) takip ediyor. Nazilerin Antlaşma'nın efsanevi Arkını aradığını öğrenince Jones ve eski sevgilisi Marion Ravenwood (Karen Allen) önce Ark'ı bulmak için Mısır'a gider. Kayıp Ark'ın Akıncıları, büyüleyici, wisecracking bir kahraman, hain kötü adamlar ve sıkı bir senaryo boyunca serpilmiş muhteşem set parçalarıyla klasik hamuru macera hikayelerine mükemmel bir geri dönüş. Hala gözde bir aile macera filmi.
İzlenme Oranı: 95%
Tür: Drama
Oyuncular: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman
Yönetmen: Steven Spielberg
Rating: 
PG
Süre: 
115 minutes





Biberiye'nin Bebeği

Rosamery'nin Bebeği (1968)

Roman Polanski'nin ilk Amerikan filmi Ira Levin'in korku en çok satanlarından uyarlandı ve tüm zamanların en beğenilen ve rahatsız edici korku filmlerinden biri olarak devam ediyor. Rosemary Woodhouse (Mia Farrow) ve mücadele eden aktör kocası Guy (John Cassevetes), sadece yaşlı sakinleri ve ürkütücü bir şöhreti olan eski bir New York şehri olan Bramford'a taşındığında, Rosemary binadaki komşulardan ve garip seslerden şüpheleniyor . Guy bir Broadway rolü kazandıktan sonra, Rosemary'nin bir canavar tarafından tecavüze uğrama korkusu var. Hamileliği sırasında gittikçe izole ve hastalandıkça, Rosemary taşıdığı şeyin sıradan bir bebek olmadığı anlaşıldığı için aklını kaybetmeye başlar. Geniş bir yönlendirme ve üretim tasarımı ustası olarak kabul edilen Rosemary's Baby , çağının tanımlayıcı bir filmiydi. Korku filmi severler bu film sizin için ;)
İzlenme Oranı: % 97
Tür: Korku
Oyuncular: Mia Farrow, Ruth Gordon, John Cassavetes
Yönetmen: Roman Polanski
Rating: 
R
Süre: 
137 minutes





Zodyak

Zodiac (2007)

60'lı ve 70'li yıllarda San Francisco'yu terörize eden Zodyak katili, tarihin en kötü şöhretli yakalanamayan suçlularından biri olmaya devam ediyor. David Fincher'ın 2007 filmi Zodyak suçu çözmeye çalışamaz; bunun yerine, bunu davayı bir katil yakalamaya çalışan üç erkeğin takıntılarına odaklanarak bir karakter çalışması için itici güç olarak kullanır. Kahramanı, San Francisco Chronicle için bulmaca takıntılı bir karikatürist olan Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal). Suç muhabiri Paul Avery (Robert Downey Jr.) ve cinayet dedektifi David Toschi (Mark Ruffalo) ile birlikte, Graysmith katilin geride bıraktığı ipuçlarını bir araya getirmeye çalışıyor. Uzunluğuna rağmen, Zodyak Fincher'ın üstün zeka yönü ile gergin, sürükleyici bir gerilim filmi. İzlemeye değer bir baş yapıt.
Tür: Drama
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr.
Yönetmen: David Fincher
Rating: 
R
Süre: 
157 minutes





Örümcek Adam: Örümcek Ayetine

Örümcek Adam: Örümcek Evreninde  (2018)

Do you often find that having one Spider-Man just isn’t enough? 2018’s hit animated movie Spider-Man: Into the Spider-Versesize isteyebileceğiniz tüm Spider-Men, -Women ve -Pig'leri (ve sonra bazılarını) sunar. Film, Ultimate Marvel evreninin hayranlarının tanıyacağı Miles Morales'i (Shameik Moore) izliyor - radyoaktif bir örümcekten bir ısırık alan ve örümcek esque süper güçleri geliştiren bir genç. Wilson Fisk (Liev Schreiber) boyutlar arasında hareket etmek için deneysel bir makine kullandığında Miles, Miles'ın evrenin çarpışma kriziyle başa çıkmasına yardım etmeyi kabul eden yorgun, eski bir Peter Parker (Jake Johnson) versiyonuyla tanışır. Ayrıca Gwen Stacy (Hailee Steinfeld), anime esintili Peni Parker (Kimiko Glenn) ve kaynatılmış gumshoe Spider-Man Noir (Nicolas Cage) dahil olmak üzere alternatif evren Spider-Folks'in yardımlarından da yardım alıyorlar. Örümcek Ayetine maceracı, komik bir süper kahraman filmi, seyirciye tuhaf şeyler atma konusunda hiçbir çekincesi yok. Yıllarca zirvede olacak bir film olacağı kesin.
İzlenme Oranı: 97%
Tür: Action-adventure
Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld
Yönetmen: Peter Ramsey, Bob Persichetti, Rodney Rothman
Rating: 
PG
Süre: 
117 minutes






The Irishman (2019)

Martin Scorsese, Gangster türünün Goodfellas ve Casino gibi filmlerle kodlanmasına yardımcı oldu ve şimdi İrlandalı ile türe geri dönüyor, daha önceki gangster hikayeleriyle aynı notaların çoğunu alt üst eden bir film, ancak küçük bir detayla. Tarihi olaylara dayanarak, film sonunda Frank'ın suç patronu Russell Bufalino'ya (Joe Pesci) iş yaptığını izler. Yıllar geçtikçe Sheeran sendika lideri Jimmy Hoffa'ya (Al Pacino) yaklaşıyor, koruma ve sırdaş oluyor ve mafya Hoffa'nın değerinden daha fazla sorun olduğuna karar verdiğinde onu garip bir konumda bırakıyor. İrlandalı, on yıllar boyunca kanun kaçağı karakterlerinin yaşamlarını araştıran meditatif bir suç dramasıdır; Her zamanki cazibeden arınmış, Sheeran'ı aşağı çeken yavaş, rutin yolsuzluğu vurgulayan; dramatik, aksiyon ve macerayı biir arada barındıran nadir filmlerden diyebiliriz.
İzlenme Oranı: 96%
Tür: Drama
Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci
Yönetmen: Martin Scorsese
Rating: 
R
Süre: 
209 minutes





Eddie Murphy Dolemite benim adım

Dolemite is My Name (2019)

Renkli ekrana uzun bir aradan sonra Eddie Murphy alışılmadık ama muzaffer bir şekilde döndü. In  Dolemite My Name is Murphy Rudy Ray Moore, tamamen sürecinde bir kült yıldızı haline 70'lerin blaxploitation karakteri Dolemite içine kendini dönüştürdü mahvolmuş bir müzisyen Rolüne bürünerek mükemmel bir oyunculuk sergiledi. Netflix'in 2019'da Oscar'lara girmeye çalışmak için yaptığı bir dizi filmden biri ( Dolemite ile olmasa da başarılı bir şekilde ), bu ortalama Eddie Murphy komedinizden daha kışkırtıcı ve dünyanın en sevilen çizgi romanlarından birini üst üste alıyor en nüanslı, dramatik, hala komik rolleri olmasına rağmen. Ne diyelim bu başarı tesadüf olamaz elbette.
İzlenme Oranı: % 97
Tür:Comedy
Oyuncular: Eddie Murphy, Wesley Snipes, Keegan-Michael Key
Yönetmen: Craig Brewer
Rating: 
R
Süre: 
118 minutes






El Camino (2019)

Breaking Bad bir netice gerektirmemiş olabilir ama final mükemmel bir kapanış sağladı ama yine de harika bir serihala  var. El Camino , meth kingpin Walter White'ın (Bryan Cranston) eski öğrencisi Jesse Pinkman'ı (Aaron Paul) takip ediyor ve şovun onu bıraktığı yerden devam ediyor: Mahk prisonm tutulduğu yerden, belirsiz bir geleceğe doğru ilerliyor . Şimdi Jesse yasalardan kaçıyor, zekâsı ve silahı ile bir adım önde olmaya çalışıyor. El Camino , Breaking Bad'in çok iyi olduğu çılgınca hıza sahiptir , çünkü Jesse bir aksilikten diğerine atlar. Ayrıca gösteriyi çok iyi gösteren net sinematografiyi de sürdürüyor. İnanılmaz bir senaryo ile sinema severlerin gönlünde taht kurdu bile.
İzlenme Oranı: 91%
Tür: Drama
Oyuncular: Aaron Paul
Yönetmen: Vince Gilligan
Rating: 
TV-MA
Süre: 
122 minutes

The Matrix (1999)



1999'da The Matrix ,  bilim kurgu ve aksiyon filmlerinin çıkış noktası veya karması ne derseniz o... Akıllara durgunluk veren özel efektler, derinden düşündürücü bir hikaye ve çekici drama arasında, Matrix tipik aksiyon filminin çok ötesine geçti. Dört Oscar kazandı ve tüm nesiller için en değerli, alıntılanabilir, etkili filmlerden biri oldu. Bir bilgisayar korsanı, Matrix adı verilen simüle edilmiş bir gerçeklik yaşadığını öğrendiğinde, insanlık ile Matrix'i sürdürenler arasındaki savaşta daha büyük bir rol oynayacağını keşfeder. Tavşan deliğinden aşağıya iner. Aşağı doğru. Biraz daha vaktin var mı? O zaman her iki devam filmini izle deriz,  Reloaded ve Revolutions da Netflix'te.
İzlenme Oranı: % 87
Tür: Action, Sci-fi
Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
Yönetmen: The Wachowski Brothers
Rating: 
R
Süre: 
136 minutes






Step Brothers (2008)

Brennan (Will Ferrell) ve Dale (John C. Reilly) yetişkin erkekler olabilir, ancak bu onların  nişanlandıklarında bile kardeş savaşlarına girmelerini engellemez. Her orta yaşlı fırlama başarısızlığı, evde yaşayan mükemmel bir içeriktir ve hayatlarında bir gün aksaklık yaşanmaz, ancak şimdi ebeveynleri bıkmıştır. Bir ültimatomun şekillenmesi veya yerinden çıkması durumunda, 20 yıl önce sokağa çıkmadan önce olması gerektiği gibi geçinmek, iş bulmak ve gerçek dünyaya katılmak zorunda kalacaklar. Ferrell ve Reilly, büyümeyle ilgili bu sürekli komik, sıra dışı filmde oyunlarındalar. Ayrıca, hepimiz için minnettar olabileceğimiz Catalina Şarap Karıştırıcısının yaratılmasına ilham verdiler. Bu yüzden batılılar onlara minnettar. 
İzlenme Oranı: 55%
Tür: Comedy
Oyuncular: Will Ferrell, John C. Reilly
Yönetmen: Adam McKay
Rating: 
R
Süre: 
98 minutes






Burning (2018)

Bir roman için bir fikir bulmaya uğraşırken garip işlerde çalışmak zorunda kalan asabi bir adam, büyük Lee Jong-su (Yoo Ah-in) , Shin Hae-mi (Jeon Jong-seo) bir kadınla karşılaşır. Ayrıca ayakta kalmak için çıkmaz bir işte çalışıyor, ama yine Jong-su'yu tekrar görmek için heyecanlı ve ikisi de kaçmaya çalışır. Hae-mi, Afrika seyahatinden döndüğünde, yedekte bir arkadaşı var: Ben (Steven Yeun) adında zengin bir iş adamı. Jong-su, Hae-mi'yi büyüleyen Ben'e derhal kızgınlık hisseder. Üçü birlikte vakit geçirirken, Ben yavaş yavaş kendini Ben'in nazik perdesinin arkasında tehlikeli bir şey gizlediğini anlamaya başlayan Jong-su'ya açıklar. Kızgın adam, ekonomik düşüş ve hatta uluslararası politika konularına değinen yoğun bir psikolojik gerilimdir; izleyicileri bittikten çok sonra düşünmelerini sağlayan bir Netflix filmi. Kesinlikle izlenmeli.
İzlenme Oranı: 95%
Tür: Drama
Oyuncular: Moon Sung-keun, Chol Seung-ho, Kim-Soo-kyung
Yönetmen: Lee Chang-dong
Rating: 
TV-MA
Süre: 
148 minutes






Roma (2018)

Alfonso Cuaron'un Romanları , kareler oynatılırken kamera hareketsiz bir şekilde karo zemine bakıyor ve birden sessizce açılıyor; nihayetinde, paspasın sesi sadece ekran dışından gelirken, su zemine dökülür. Sıradan bir kadın hakkında bir film için uygun, sıradan bir açılış. Roma- zengin bir doktor Antonio (Fernando Grediaga) ve eşi Sofia (Marina de Tavira) 'da çalışan bir hizmetçi olan Cleo'yu (Yalitza Aparicio) takip ediyor. Cleo evi temizler, çocuklara yönelir ve Antonio ve Sofya'nın evlilik gerginliği olarak hane halkının çalışmasını sağlar. Cleo tipik olarak böyle hikayelerin arka planına düşmüş bir karakter türüdür, ancak Cuaron onu günlük işçiliğini tasvir ederek ve sürpriz bir hamilelik ve güvenilmez sevgiliyle mücadele etmeye odaklar. İnce bir şekilde oluşturulmuş ve keskin siyah beyaz çekilmiş güzel bir film. Çok lezzetli bir film olduğunu izleyince anlayacaksınız. :)
İzlenme Oranı: % 96
Tür: Drama
Oyuncular: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Rating: 
R
Süre: 
148 minutes





netflix en iyi filmleri öldürmek bill

Kill Bill Vol. 1 and Vol. 2 (2003/2004)

Quentin Tarantino'nun iki bölümlü resmen kan banyosu filmi, çeşitli türlerin (dövüş sanatları filmleri, Westerns ve daha fazlası) ustaca bir karışımıdır ve tartışmasız en iyi eseridir. Hikaye, Gelin (Uma Thurman) olarak bilinen bir kadınla ilgilidir. Eski bir suikastçı, Gelin işten çıkmaya çalıştı, ancak akıl hocası ve sevgilisi Bill (David Carradine) liderliğindeki eski yoldaşları, tüm düğün partisini katılanları öldürüp bütün insanları canından bezdirir. Onun kafası uzun yıllar sonra, komadan uyanır: İntikam; Kabaca dört saatte ve iki kıtaya yayılan Kill Bill , Tarantino'nun stilini tüm ihtişamıyla ve aşırılıklarıyla gösteriyor. Hiper stilize aksiyon, keskin diyalog ve klasik film skorlarını, ülke müziğini ve daha fazlasını örnekleyen dinamik bir film müziği olan bir film. Tartışmasız şapka çıkarılası bir film. Ne denir ki? İzleyin arkadaşlar.
İzlenme Oranı: % 85
Tür: Action
Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu
Yönetmen: Quentin Tarantino
Rating: 
R
Süre: 
111 minutes (Vol. 1), 136 minutes (Vol. 2)






Mavi Sevgililer (2010)

Derek Cianfrance'ın Mavi Sevgilisi , bir ilişkinin hikayesi, neşeli başlangıcı ve acı sonu, zaman içinde ileri geri atlayan bir anlatımla anlatıldı. İlk tanıştıklarında, Dean (Ryan Gosling) hareket eden bir şirket için okulu bırakırken Cindy (Michelle Williams) tıp öğrencisi, ancak farklı geçmişlerine rağmen Cindy'nin çekildiği tarihle çıkıyorlar. , romantik kişilik. Cindy hamile olduğunu keşfettikten sonra (muhtemelen eski sevgilisinin çocuğuyla birlikte), birlikte bir hayata başlarlar. Film, yıllar boyunca birlikte yaşayan, ikili bir zamanlar ayrı şeyelere tutkulu olduklarından, giderek daha fazla sinirleniyor ve birbirlerine ilgisizleşiyorlar. Sevgi yayına acımasız bir bakış. Spoileri karışık verdik ki anlamayın. Çünkü böyle bir filmi anlatmak pekte hoş olmaz. İzleyip ruhunuzla yaşamanız gereken bir film.
İzlenme Oranı: % 94
Tür: Drama
Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams
Yönetmen: Derik Cianfrance
Rating: 
R
Süre: 
112 minutes






Tanrı'nın Kendi Ülkesi (2017)

Yönetmen Francis Lee'den, Tanrı'nın Kendi Ülkesi , Yorkshire demirlerinin kaba güzelliğinin ortasında yer alan muhteşem bir romantizm masalı. Film, babası Martin (Ian Hart) ve büyükannesi Deirdre (Gemma Jones) ile bir çiftlikte yaşayan Johnny (Josh O'Connor) ile başlar. Babası ve büyükannesi çiftliğin fiziksel düzeniyle başa çıkacak kadar genç olmadığından ilgilenemezler. Johnny, her akşam içki içmeye gider ve diğer erkeklerle eğlenir. Aile, bir Rumen göçmen olan Gheorghe'yi (Alec Secareanu) işe aldıktan sonra, çiftlik çalışmasına yardımcı olmak için o ve Johnny yakınlaşır. İnce işçilik ve Lee'nin muazzam, güzel kırsal alan için yaptıkları üzerine inşa edilmiş samimi bir film. Doğa severler mutlaka izleyin. Ruhunuz okşanacak.
İzlenme Oranı: 97%
Tür: Drama
Yıldız: Josh O'Conner, Alec Secareanu, Ian Hart
Yönetmen: Francis Lee
Puanlama:
 TV-MA
Süre:
 105 dakika






Mudbound (2017)

Netflix sadece orijinal TV şovları yapmakla kalmıyor; Şirket ayrıca orijinal filmler üretiyor ve Mudbound gibi bazıları oldukça iyi. Adına sadık , Mudbound 1940'larda Mississippi'de bir çiftlikte yaşayan biri beyaz, biri siyah olmak üzere ırkçılık ve yoksulluğun kötü etkisiyle geçiyor. Çiftliğin sahipleri, Henry (Jason Clarke) araziyi satın aldıktan sonra oraya taşınan McAllans'tır. Eşi Laura ile birlikte (Carey Mulligan); ve ırkçı bir baba olan Pappy (Jonathan Banks), McCallans araziyi siyah keskin nişancı, Hap (Rob Morgan) ve Florence Jackson (Mary J. Blige) yardımıyla çalışır. Film, bu iki ailenin zamanın sosyal hiyerarşilerinde nasıl dolaştığını ve iki oğlu Jamie McCallan (Garrett Hedlund) ve Ronsel Jackson'ın (Jason Mitchell) II. Dünya Savaşı'ndan döndüklerinde ortaya çıkan kaosu araştırıyor. McAllan çiftliğinin kalın çamuru, filmin hem hassas  hem de merkezi metaforudur ve kamera onu güzel bir şekilde yakalıyor ve seyirciye aktarıyor.
İzlenme Oranı: 97%
Tür: Drama
Yıldızları: Carey Mulligan, Jason Clarke, Mary J. Blige
Yönetmen: Dee Rees
Değerlendirme:
 R
Süre: 
167 minutes






Meyerowitz Hikayeleri (2017)

Noah Baumbach , Meyerowitz Hikayeleri ile bir süre sonra ilk kez bir araya geldiğinde farklılıklarını ortaya çıkarmaya çalışan işlevsiz bir aileyi takip eden esprili, samimi bir drama filmi sunuyor Soy ağacının başı Harold Meyerowitz ( Dustin Hoffman ), bir zamanlar büyük heykeltıraş, şimdi yaşlılığı her konuşmasında hırıltıyla geçiyor Çocukları - Danny ( Adam Sandler ), Matthew ( Ben Stiller ) ve Jean ( Elizabeth Marvel)) - hepsi babalarının gölgesinde yaşıyor ve hepsi uzun süredir ağır yükler taşıyor ve kendi kariyerlerinde değer bulmak için mücadele ediyorlar. Meyerowitz ailesi bir gerginlik ağı hakimdir, ipler yavaş yavaş kırılma noktalarına kadar uzanır, bu işin süregelmesinde övgüye  layık performanslar verir. Duygusal olarak karmaşık ve keskin bir şekilde yazılmış olan Meyerowitz Hikayeleri , New York'ta bir başka aile draması filmini hafızanızdan sileceği kesin. Mutlaka izlnmesi gereken bir hoş bir aile filmi. İyi seyirler.
İzlenme Oranı: % 93
Tür: Komedi-drama
Yıldızlar: Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman
Yönetmen: Noah Baumbach
Rating:
 TV-MA
Süre: 
112 minutes








Buster Scruggs Ballad'ı (2018)

Coen kardeşler gibi yeni bir Batılıdan daha iyi ne olabilir? Peki altıya ne dersiniz? Balter of Buster Scruggs , hepsi Vahşi Batı'da geçen kısa filmlerin bir parçasıdır. Coens'in çalışmalarında sıklıkla tekrarlanan insan ahlaksızlığı ve kozmik adalet (veya adaletsizlik) temalarını araştıran vahşi arsalar aracılığıyla farklı karakterleri takip ediyorlar. Hikayeler ve kahramanlar çılgınca değişiyor. İsim dizisi, Batı'da dolaşan ve maceralarını söyleyen keskin nişancı, gitar çalan bir kovboy olan Buster Scruggs'ı (Tim Blake Nelson) takip ediyor. Bir diğerinde, yalnız bir araştırmacı (Tom Waits) servetini arar. Buster Scruggs Ballad'daki hikayeler Coen spektrumunun gerçeküstü ucuna düşmek - izleyiciye her zaman bir ders öğrendiklerini hissettiren biraz komik yollu olan, bazen acımasız halk hikayeleri iftiharla sunar...
İzlenme Oranı: % 91
Tür:Comedy-drama
Oyuncular: Liam Neeson, James Franco, Tim Blake Nelson
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Rating:
 TV-MA
Süre: 
133 minutes


Monty Python and the Holy Grail (1975)
Kral Kâse'yi (Graham Chapman) ve onun takipçilerini (Lancelot (John Cleese), Bedevere (Terry Jones), Galahad (Michael Palin) ve Patsy (Terry Gilliam) dahil olmak üzere Kutsal Kâse'yi bulmak için takip ediyor. Görevleri, onları ne zaman çağıracağını bilmeyen bir şövalye için bir düello (bir veya iki kolunu kaybettikten sonra bile) ve ölümcül bir tavşanla karşılaşma da dahil olmak üzere çeşitli tuhaf sahnelerle onları geniş mi geniş bir alana götürür. Saçma ama ilginç fikirlerle dolu harika bir film. Hayal alemlerine akmayı sevenler buyrun.
İzlenme Oranı: 97%
Tür: Komedi
Yıldızlar: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle
Yönetmen: Terry Gilliam, Terry Jones
Rating:
 PG
Süre: 
92 minutes








Frances Ha (2012)

Çoğu Amerikalı için, 20'li yıllar on yıl süren bir geçiş. Yani; ne istediklerini anlamaları ve gelecekleri için temel atmaları için çizmeleri gereken bir plan veya program dönemi; Frances Halladay (Greta Gerwig) için bu böyle değil.O 27 yaşında, çok hevesli görünmeyen bir stüdyoda çığlık atan bir dansçı. En iyi arkadaşı, daha başarılı Sophie (Mickey Sumner) ile bir dairede yaşıyor ve düzenlemeden o kadar rahat ki, onunla birlikte hareket etmesini istediğinde erkek arkadaşıyla ayrılıyor.  Frances Ha bir yerden bir yere sürüklenirken kendi hayatını kurmak için çabalarken kehribar içinde sıkışmış bir hayatın portresi anımsatıyor bizlere. Yönetmen Noah Baumbach'ın siyah-beyaz film çekme kararı, filme, varoluşsal temaları göz önüne alındığında uygun hisseden 400 Darbe gibi Fransız Yeni Dalga filmlerini anımsatan bir görünüm kazandırıyor. Değişik bir film. Daha önce izlemediğiniz için hayıflanacağınız tiplerden. İzleyin deriz. :)
İzlenme Oranı: 92%
Tür: Comedy-drama
Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Charlotte d’Amboise
Yönetmen: Noah Baumbach
Rating:
 R
Süre: 
86 minutes

A Serious Man (2009)
“Her şeyi bilemeyiz.” Bu sözlerle, bir haham Larry Gopnik'i (Michael Stuhlbarg) kızarmışçasına uzun, garip ve görünüşte anlamsız bir hikaye ile bitirir. Netflix'teki Coen kardeşlerden birçok başyapıttan biri olan Ciddi Bir Adam , Larry'yi hayatını anlayamadığı bir sefalet heyelanı olan yavaş bir şekilde çöktüğünü gördüğü bir dizi olay takip eder. Karısı onu başka bir adama bırakıyor, anonim bir eleştirmen akademik görevini tehlikeye atıyor, bir öğrenci daha iyi notlar için ona rüşvet vermeye çalışıyor ve belki de en kötüsü, kimse ona neden herhangi bir şeyin olduğunu açıklayamıyor. Komedi draması iç karartıcı gelebilir ve öyle, ama aynı zamanda ilgisiz evrenin küçük bir köşesinde insanın acı çekmesinin şaşırtıcı derecede komik, trajikomik bir keşfi. Enteresan olduğu kesin. Fakat bayağı beğeni almış.
İzlenme Oranı: 90%
Tür: Comedy-drama
Oyun: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Rating:
 R
Süre: 
106 minutes

Gölge (2018)
Efsanevi Çinli yönetmen Zhang Yimou, yanlış anılan Büyük Duvar'ı 2018'in Gölgesi ile takip etti Film, Komutan Ziyu (Deng Chao), düşman komutanı Yang Cang (Hu Jun) ile bir düelloda yenildiğinde ve bu süreçte önemli bir şehri kaybedince başlar. Bu, Ziyu'yu ortak statüye indiren ve ümitsiz bir şekilde şehri geri almaya çalışan Ziyu'nun kralını çileden çıkarır. Kraldan habersiz, gerçek Ziyu düellodan sonra ölümün eşiğinde, yerini şimdi Yang Cang'ı yenmek için eğitmek zorunda olan bir vücut ikilisi aldı. Shadow , sade bir renk paleti tarafından vurgulanan entrika ve şık savaş dizileriyle dolu, büyük kapsamın tarihsel bir destanıdır. Tabiki de izleyin. Bu film kaçmaz.
İzlenme Oranı: % 95
Tür: Dram
oyuncular: Deng Chao, Sun Li, Ryan Cheng
Yönetmen: Zhang Yimou
Rating:
 TV-MA
Süre: 
116 minutes








Soysuzlar Çetesi (2009)

Bazı yönetmenler sadece bir tür içinde tüm kariyerlerini yaparlar; Quentin Tarantino görünüşte hepsini denemek için bir arayış içinde. 2009 filmi Soysuzlar Çetesi eski savaş filmlerini ele geçirmesi, kanlı sonuçlarla kesişen Hitler'e suikast düzenlemek için iki ayrı komplo izliyor. İsimsiz Basterds, Nazi işgali altındaki Fransa'da gerilla savaşı düzenleyen ve sonunda Hitler'in kendisine saldırı planlamak için İngiliz istihbaratıyla bir araya gelen Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt) liderliğindeki bir grup Yahudi-Amerikan komandosu ortaya çıkyor. Bu arada, ailesi Naziler tarafından öldürülen Shoshanna (Mélanie Laurent) adında bir Yahudi tiyatro sahibi, Almanlar tiyatroda yeni bir propaganda filmi göstermeye karar verdiğinde, tüm Nazi yüksek komutasının katılımıyla intikam alıyor. Eşit dönüşlerde şiddetli ve komik, Tarantino'nun en iyileri arasında yer alan keskin diyalogla, Inglourious Basterds mükemmel bir savaş filmi.
İzlenme Oranı: % 89
Tür:Drama
Oyuncular: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz
Yönetmen: Quentin Tarantino
Rating:
 TV-MA
Süre: 
153 minutes

netflix blade runner en iyi filmler






Bıçak Sırtı

Ridley Scott'ın öncü filmi Blade Runner , tüketici aşırılıklarının boğduğu bir dünyada geçen bilim kurgu ve ironinin muhteşem bir karışımı. Film, av kopyaları konusunda uzmanlaşmış eski bir polisi, oldukça insan gibi görünen Deckard'ı (Harrison Ford) izliyor. Polis, özel bir dava için Deckard'ı emekliye ayırdı: Dört dönek replikatörün gevşek olması yüzünden yetkililer Deckard'ın bunları “emekliye ayırmasını” istiyor. Deckard kopyaları kovalarken insanlıklarının derinliği karşısında hayrete düştü ve eylemlerinin ahlakını hesaba katmaya zorlandı. Blade Runner , bilim kurgu filmlerinin dilini takip edecek şekilde kurmuş, görsel olarak şaşırtıcı bir film ve bugüne kadar mükemmel şekilde izleyici bulmayı başarmış.
İzlenme Oranı: % 90
Tür: Sci-fi
Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young
Yönetmen: Ridley Scott
Rating:
 R
Süre: 
114 minutes
Klaus Hareketsiz Görüntü







Klaus (2019)

Netflix'in ilk animasyon filmi, En İyi Animasyon Özelliği için Oscar adaylığı kazanan büyük bir başarılı çalışma animasyon örneği. İspanyol şirketi Aniventure'nin desteğiyle Sergio Pablos tarafından yazılan ve yönetilen Klaus , Noel Baba'nın Myra'nın Saint Nichols'ın tarihsel çekiminden farklı bir köken hikayesidir. Bu kitapta, bencil bir genç postacı uzak bir İskandinav kasabasına atanıyor ve burada bir münzevi ile arkadaşlığının ünlü oyuncakçının yaratılmasına yol açtıyor. Jason Schwartzman, JK Simmons, Rashida Jones, Norm MacDonald ve Joan Cusack'in ses yeteneğine sahip Klaus , sadece bir Noel filminin değil ötesinde hatta Netflix filminin ötesine geçen güzel bir animasyon hikayesidir. Çocuk ruhlulular bu film tam size göre.
İzlenme Oranı: 93%
Tür: Adventure, comedy
Oyuncular: Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones
Yönetmen: Sergio Pablos, Carlos Martínez López
Rating: 
PG
Süre: 
96 minutes








Havari (2018)

Gareth Evans'ın yeni korku gerilim filmi Apostle , klasik korku filmi The Wicker Man ile birkaç karşılaştırmadan daha fazlasını yaptı ve nedenini görmek kolay. Olduğu gibi Hasır Man , Havari bir adam,  havari1905'te Thomas Richardson (Dan Stevens) kız kardeşinin gizemli bir tarikat tarafından rehin tutulduğu uzak bir ada topluluğu olan Erisden'e gittiğinde başlar. Thomas yeni bir inisiyatif almış gibi davranıyor ve kız kardeşinin nerede olabileceğine dair ipuçları arayan adayı keşfetmeye karar veriyor. Yapmak istedikleri fedakarlıklar hakkında daha fazla bilgi edindiği için soruşturması garip dönüşler yapıyor. Her ne kadar Havari sakin başlasada, hızlı bir şekilde aksiyon hali alan zevk verici olaylat silsilesine giren, çılgın bir film haline geliyor. Bu, tüm kısıtlamaları rüzgara fırlatan bir korku filmi. İzleyin hemde hemen.
İzlenme Oranı: 80%
Tür: Mystery, thriller
Oyuncular: Dan Stevens, Michael Sheen
Yönetmen: Gareth Evans
Rating: 
TV-MA
Süre: 
130 minutes

Cadı (2015)
Cadı Puritan New England'ın dikkat çekici derecede eski moda bir korku vizyonu oluşturmak için tutumlarını ve manevi paranoyasını yakalayan tekil bir yıldız başarısıdır. 17. yüzyılda geçen film, teoloji üzerine bir anlaşmazlık nedeniyle William (Ralph Ineson) ailesiyle birlikte yurdundan atıldığında başlar. Vahşi doğalara çarpan William ve karısı Katherine (Kate Dickie), çocukları ile birlikte - Thomasin (Anya Taylor-Joy), Caleb (Harvey Scrimshaw), ikizler Mercy (Ellie Grainger) ve Jonas (Lucas Dawson) ve yeni doğan Samuel - karanlık bir ormanın kenarında bir ev inşa eder. Bir gün Thomasin Samuel'i izlerken bir şey bebeği kapıp ormana götürür. Aile, zorlanabilir varlığıyla mücadele ederken, ormanda kötülük uzanır ve onları tüketmekle tehdit eder.Cadı etkili bir korku hikayesi, gergin bir atmosferde ağır ve tarihsel özgünlüğe olan bağlılığı ona farklı bir estetik veriyor. Korku ve gizem severler ne bekliyorsunuz. Hemen izleyin :)
İzlenme Oranı: % 90
Tür:Horror
Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson
Director: Robert Eggers
Rating: 
R
Süre: 
92 minutes








Ravenous (2017)

Yırtıcı (başlangıçta başlıklı Les Affamés gizemli veba hastalığıyla, başlar. Hikaye sonunda kalabalığa karşı savaşmak için bir araya gelen çeşitli kişiler hayatta kalanları takip eder, ancak tanıdık manzaraya rağmen bu tipik bir zombi filmi değildir; kasıtlı tempolu, ürkütücü güzel bir korku filmi. Kahramanı, kırsal alanda dolaşan, diğer hayatta kalanları bulan ve zombi öldüren Bonin (Marc-Andre Grondin) adında bir adamdır. Grup büyüdükçe, film her karaktere doğru gelişme sağlar, bu yüzden birçok zombi filminin aksine tamamen hareket içeren bir hikayesi var. Filmin korkunç anları varken, Ravenoussık sık, zombilerin mobilyalardan yapılmış bir tapınaktan önce toplandığı gibi, esrarengiz görüntülerle inşa edilmiş bir dehşet atmosferi kullanır. Sürükleyici...
İzlenme Oranı: 87%
Tür: Horror
Oyuncular: Marc-Andre Grondin, Monia Chokri
Yönetmen: Robin Aubert
Rating: 
TV-MA
Süre: 
103 minutes


The Ritual (2017)
Arkadaşı Rob'un ölümünden sonra dört adam - Luke (Rafe Spall), Phil (Arsher Ali), Dom (Sam Troughton) ve Hutch (Robert James-Collier) - İsveç'te sırt çantalarıyla yol alıyorlar, yürüyüşleri boyunca evcilleşmemiş el değmemiş doğa görüyorlar. İçlerinden biri kendini yaralayınca, grup bu ilkel ormanda kısayol bir yol bulmya karar verir. Gutted bir geyik de dahil olmak üzere ürpertici olaylar, bir şeyin onları takip ettiğini fark ettikleri için ormanda bekleyen korku dolu anlar sadece bir başlangıçtır. Ritüel neredeyse devrimci bir korku filmi değil, ama geleneksel korku tuzaklarını iyi yürütüyor ve karakterler izleyicilerin kaderlerini önemsemeleri için yeterince gerçek. İyi yapılmış, basit bir canavar filmi.
İzlenme Oranı: 74%
Tür: Korku
Oyuncular: Rafe spall, Arsher Ali
Yönetmen: David Bruckner
Rating: 
TV-MA
Süre: 
94 minutes








Green Room (2015)

Punk rock'ları Haklar değil, doğru değil. Uzun, başarısız bir turun sonunda, Oregon'un arka ağaçlarının derinliklerinde bir skeevy kulübünde beklenmedik bir rezervasyon alırlar. Her eğlenceye katılmak istediklerinden konser biletide alırlar. Ancak, yanlışlıkla acımasız şiddet eylemine tanık olacaklarını bilmezler, işini ve güvenliğini korumak için her şeyi yapacak olan ahlaksız kulüp sahibi Darcy Banker'a (Patrick Stewart) karşı çıkmak zorunda kalıyorlar. Görünüşe rağmen, Ain't Rights, grup hayatları için savaşırken kurnaz, yetenekli bir direniş ortaya koyduğundan, beklenenden daha şeytani bir meydan okumaya ulaştığını kanıtlar. Yeşil Oda gerilim filmlerinin olması gereken en iyi yollarla karanlık, şüpheli, sadist ve trajik ölümünden önceki son rolünde genç Anton Yelchin de dahil olmak üzere yıldızlarından olağanüstü performanslar sunar. Mutlaka izleyin sahneler akıl dolu.
İzlenme Oranı: % 91
Tür: Thriller
Oyuncular: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart
Yönetmen: Jeremy Saulnier
Rating: 
R
Süre: 
94 minutes
Netflix Pan'ın Labirentindeki en iyi filmler







Pan'ın Labirenti (2006)

Pan'ın Labirenti nefes kesici derecede güzel ve yürek burkucu bir trajik filmdir. Üç Akademi Ödülü sahibi (altı adaylıkta), Pan‘s Labyrinth yönetmen Guillermo del Toro'yu Amerikan ödül şovu radarına tanıttı ve stilini karakterize eden bilimkurgu, korku ve gerçeküstü unsurların karışımına seyircilere tanıttı. İspanyol İç Savaşı'nın ardından sonra geçen film, aynı zamanda bir yeraltı krallığının prensesi olabilen yaratıcı bir genç kızı takip ediyor. Zalim, militarist üvey babası tarafından kenara atılan ve annesinden izole edilen Ofelia (Ivana Baquero), İspanyol kırsalındaki evlerinin zemininde kendini eğlendiriyor. Pan (Doug Jones) adlı şüpheli bir faun başkanlık ettiği taş bir labirent üzerine basıp tökezlediğinde, krallığını geri kazanmak için geri dönen efsanevi prenses olduğunu kanıtlamak için üç hayatı tehdit eden görevi tamamlaması istenir. Böylelikle macera başlar.
İzlenme Oranı: % 95
Tür:Drama, fantasy
Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López
Yönetmen: Guillermo del Toro
Rating: 
R
Süre: 
115 minutes








Gerald Oyunu (2017)

Stephen King'in bir romanının uyarlaması olan Gerald's Game , sıradan bir öncül alır ve onu bir kabusa dönüştürür. Evli çift Jessie (Carla Gugino) ve Gerald Burlingame (Bruce Greenwood), tutkularını yeniden canlandırmayı ümit ederek, uzak bir göl evine tatile çıkarlar. Gerald, esaret ile deney yapmak, Jessie'yi yatağa kelepçelemek ister, ancak bir tartışmadan sonra, kalp krizinden ölür ve Jessie'yi yakınlarda yardım almadan bağlı bırakır. Dehidratasyon ve şok başladığında Jessie kaçmaya çabalar. Gerald'ın Oyunu , liderinin psikolojik durumuna sıkı bir şekilde odaklanıyor ve filmin çoğu tek bir odada yer alsa da, yönetmen Mike Flanagan, bu korkulukla gerçeklik ve Jessie'nin hayal gücü arasındaki sınırlarla oynayarak sınırlı alanı büyük ölçüde kullanıyor. Müthiş bir akıl oyunu mutlaka izlenmeli.
İzlenme Oranı: % 91
Tür: Horror
Oyuncular: Carla Gugino
Yönetmen: Mike Flanagan
Rating: 
TV-MA
Süre: 
103 minutes


Evde Yaşayan Güzel Şeyim (2016)
Osgood Perkins ' Ben Evde Yaşayan Güzel Şeyim, modern korku filmlerinin ziynetlerinden, zıplama korkularında ve karanlık koridorlarda uzun ve akıl almaz çekimler için kanlı açığa vurma işlemlerinden kaçınan bir film. Film, yaşlı korku yazarı Iris Blum'a (Paula Prentiss) bakmak için görevlendirilmiş bir hemşire olan Lily Saylor olarak Ruth Wilson'ı canlandırıyor. New England ormanları tarafından yuvalanan Blum'un evi sıradan şekillerde ürpertici, ışıklar loş, bakım eksikliğinden tozlu mobilyalar. Geceler geçtikçe, ev de bazı doğal olmayan yollarla ürpertici olur ve Lily, Iris ile yalnız olmayabileceğini keşfeder. Evde Yaşayan Güzel Şeyim kasıtlı bir şekilde hareket eder (bazıları buzul diyebilir), ancak her saniyeyi büyük bir etki için kullanır ve sürekli yaklaşan bir kıyamet atmosferi yaratır. Ne diyelim korku severler buyrun görelim sizi :)
İzlenme Oranı: 58%
Tür: Korku
Yıldızları:Ruth Wilson, Paula Prentiss
Yönetmen: Oz Perkins
Rating: 
TV-14
Süre:
 89 minutes








Davetiye (2015)

Eski sevgilinizin yeni partneri ile tanışmaktan daha fazla sinir bozucu çok az sosyal durum vardır. Will (Logan Marshall-Green) 'de bunu öğrenir. Eski sevgili ile akşam gerçekten bir kabus olabilir. Film, Will ve kız arkadaşı Kira'nın (Emayatzy Corinealdi) eski karısı Eden'in (Tammy Blanchard) evine giderken, yeni kocası David'in (Michiel Huisman) bir akşam yemeği partisi düzenledikleri bir yerde açılır. Yeniden birleşme Will için kötü anılar getirir ve Eden ve David'in bazı yeni arkadaşları ile konukları kederi aşmak için oluşturdukları bir grup olan Davetiyeye tanıttıkça gece daha karanlık bir hal alır. Davetiye, gergin bir gerilim filmi ve gerginlik bir kez devreye girdiğinde asla durmayacak.
İzlenme Oranı: % 88
Tür: Gerilim
Oyuncular: Logan Marshall-Green, Michael Huisman
Yönetmen: Karyn Kusama
Rating: 
TV-MA
Süre: 
100 minutes








The Lobster (2015)

Arkadaşlıklar, insanları önemli veri noktalarına indirgemek için tasarlanmış uygulamalar ve algoritmalar dünyasında yeterince streslidir. Ya çok fazla zaman harcarsanız toplumun sizi uygun görmeyeceğini ve sizi bir hayvana dönüştüreceğini bilmenin ek baskısına sahip olsaydınız ne hissederdiniz? Bu, Yorgos Lanthimos'un garip, hantal kara komedisi The Lobster'ın öncülüydü Karısı onu boşandıktan sonra, David (Colin Farrell) bekar insanların karışabileceği ve bir partner bulabilecekleri, bir hayvana dönüşmeleri için (kendi seçimleriyle, adil olmak için) bir geri çekilmeye gider. David, bir sevgili bulmak için sürekli umut ederek ilerledikçe, giderek daha performanslı bir kişiye dönüşür. Istakoz, tarihlendirmenin tüm garip ritüellerinin ruh parçalayan aşırı uçlara itildiği kasvetli bir tarih distopyası çağrıştırıyor, ancak yine de zifiri karanlıklar içinde bir şekilde de olsa komik olmayı başarır.
İzlenme Oranı: 88%
Tür: Comedy, drama, romance
Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Rating: 
R
Süre: 
119 minutes
Okja







Okja (2017)

Koreli yönetmen Bong Joon-ho'dan ( Parazit ), bu bir Netflix orijinal filmi, on yıl boyunca, domuz gibi devasa bir hayvan olan Okja'ya bekçi ve refakatçi olarak hizmet eden genç bir Güney Koreli kız olan Mija'yı (Seo Hyun) takip ediyor. Mirando Corporation Okja'yı kaçırıp New York'a götürdüğünde, CEO Lucy Mirando (Tilda Swinton) Mija'nın arkadaşı için büyük planlar yapmaya başlar. Okja için iyi bitmeyecek olan planlar. Mija, her biri Okja için kendi gündemlerine sahip kapitalistler, protestocular ve tüketicilerle yolları kesişmek için en iyi arkadaşını kurtarmaya çalıştığı gezegendeki bir maceraya atılır. Okja korkunç, kışkırtıcı bir kapitalizm ve tüketimciliğin resmini en kötü şekilde ortaya koyuyor. Bir zamanlar et endüstrisinin zulmüne ve en iyi niyetli insanların bile kısa görüşlü ikiyüzlülüğüne karşı titiz bir eleştiri filmi.
İzlenme Oranı: % 86
Genre: Action-adventure
Stars: Seo Hyun, Tilda Swinton, Paul Dano
Director: Bong Joon-ho
Rating: 
NR
Runtime: 
118 minutes








V for Vendetta (2005)

Alan Moore'un İngiltere'deki distopyacı görüşü, ikonoklastik Wachowski Kardeşlerin yardımıyla gümüş ekrana oldukça iyi tercüme ediliyor. Faşist bir kabinin yönettiği bir ülkede, tüm bilgiler hükümet tarafından düzenlenir ve polis hayatın her alanında demir bir tutuş sağlar. Devlet televizyon ağında çalışan Evey (Natalie Portman), sadece V (Hugo Weaving) olarak bilinen maskeli bir adam tarafından yapılan bir saldırıdan kurtarıldığında, hükümeti devirmek için kampanyasına çekilir. İlk başta V'nin tutkusu ve bilgisi tarafından büyülenen, yöntemlerinin zevkleri için çok aşırı olabileceğini çabucak bulur. Şiddet içeren yöntemler devrim sonrası daha iyi bir dünya yaratabilir mi? Mükemmel koreografi ve cesur set tasarımı , Vendetta için V'yi şu anda Netflix'te heyecan verici, melodramatik, bir gerilim filmi yapıyor.
İzlenme Oranı: 73%
Tür: Sci-fi
Oyuncular: Natalie Portman, Hugo Weaving
Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Rating: 
R
Süre: 
132 minutes








Her (2013)

Toplumun robot severlerin yaklaşan eğilimi ile artan ilgisi göz önüne alındığında, son on yılın en iyi romantizm filmlerinden birinin bir adam ve dijital asistanı hakkında olması şaşırtıcı değil. Her, Spike Jonze tarafından yazılmış ve yönetilmiştir ( John Malkovich olmak , Adaptasyon)) - temalarını erkenden kurar, Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) bir eşe bir mektup anlatır, ancak okurken sesindeki çatlaklara rağmen, sahne gerçeği ortaya çıkarır: Theodore, insanlar için kişisel mektupları hayalet olararak yazan bir şirket için çalışır, ağzından dökülen kelimeler yapaydır, müşteri adına yazılır. Bu geleceğe bir giriş niteliğindedir. İnsan bağlantılarının güneşte kar taneleri gibi yok olduğu geniş, soğuk şehirlere bakan steril dairelerden biri tasvir ediyor. Theodore, evliliğinin çöküşünden ve en son yapay zeka asistanı modelini satın almak için hayatını elde etmekten çekiniyor. Samantha'nın (Scarlett Johansson) yapay zekası kendini çağırdığı için büyüleyici bir arkadaş olduğunu kanıtlıyor ve telefonunda sadece bir ses olarak var olmasına rağmen, ikisi aşık oluyorlar.Onun muhteşem sinematografi, saf performansları ve duygusal olarak düşündürücü bir hikaye ile, dikkate değer bir filmdir.
İzlenme Oranı: 94%
Tür: Drama, romance, sci-fi
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams
Yönetmenler: Spike Jonze
Rating: 
R
Süre: 
126 minutes








Sils Maria Bulutları (2014)

Olivier Assayas'ın Sils Maria Bulutları Maria Enders (Juliette Binoche) adlı bir aktrisin peşinden koşar ve kariyerinin yıllar geçtikçe yıldızlaştımaya başladığını düşünür. Maria kariyerine Wilhelm Melchior'un Maloja Yılan adlı oyunuyla başladı ve Sigrid adlı genç bir kadın olarak rol aldı bu oyunda ve yaşlı bir kadını baştan çıkardı sonrasında yok etti. Popüler bir yönetmen Maria'yı arar, ondan bu kez yaşlı kadın Helena olan yeni oyun prodüksiyonunda rol almasını ister. Yönetmen, Jo-Ann Ellis (Chloe Grace Moretz) adlı skandalda, genç bir yıldıza Sigrid rolünü sunuyor. Maria, asistanı Valentine (Kristen Stewart) ile birlikte, Melchior'un uzak evinde biraz zaman geçirir, zamanın geçişi ve kendi kişisel dramasıyla başa çıkmak için uğraşan bir kadın. Sils Maria bulutları karmaşık, meditatif bir dramadır..
İzlenme Oranı: % 90
Tür:Drama
Oyuncular: Juliette Binoche, Kristen Stewart
Yönetmen: Olivier Assayas
Rating: 
R
Süre: 
124 minutes
Netflix Y Tu Mamá También'deki en iyi filmler







Y Tu Mamá También (2001)

Alfonso Cuarón'un Y Tu Mamá También , Avrupa'da bir yaz tatili için ayrılan Julio (Gael García Bernal) ve Tenoch (Diego Luna) adlı iki genci anlatıyor. Tenoch'un kuzeninin karısı olan yaşlı bir kadın olan Luisa ile tanıştıktan sonra, onu Cennetin Ağzı adı verilen yapay bir plaja davet ediyorlar. Kocasının sadakatsizliğini öğrendikten sonra tekliflerini kabul eder. Yol boyunca, üç yoldaş hikayeleri değiştirir ve birbirlerini yakından tanırlar, ancak bu her zaman en iyisi değildir. Meksika'daki çarpıcı kargaşa içinde, Meksika kırsalının çarpıcı çekimleriyle, ünlü sinematograf Emmanuel Lubezki'nin sunumuyla büyümeye dair derin içerikli bir film.
İzlenme Oranı: 92%
Tür: Drama
Yıldızları: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna
Yönetmen:Alfonso Cuarón
Rating: 
R
Süre: 
106 minutes












Bana şarkı söyle, ilham perisi, Fyre Festivali'nin trajik masalı. Teknoloji girişimcisi Billy McFarland ve rapçi Ja Rule'nin beyninin, Frye Festivali'nin Bahamalar'daki güzel bir adada yemyeşil bir müzik festivali olması gerekiyordu ve konuklar orada uçmak ve her şeyin tadını çıkarmak için yüksek fiyatlar ödüyorlardı. Gerçekte festival, acil çadırlar, iğrenç yiyecekler ve yetersiz malzeme, ne de manşetlere gitmeyi planlayan gruplar bulmak için gelen çöpçü ateşi eğlenme tabirinin karşılığı oldu. Fyre , bu çok heyecanlı olayın nasıl felaketle raydan çıktığı konusundaki gizemi araştırıyor ve işe koyulmasına yardımcı olmak için işe alınan insanlarla yapılan röportajları yoğun şekilde kullanıyor. Bu, beceriksizlik, sahtekarlık ve sosyal medyanın manipülatif gücünün tuhaf bir hikayesi. Fyre 2019 yapımı bir film kaçırmamanız gereken bir film.
İzlenme Oranı: 92%
Tür: Documentary
Oyuncular: N/A
Yönetmen: Chris Smith
Rating: 
TV-MA
Süre: 
97 minutes
Prenses ve Kurbağa







The Princess and the Frog (2009)

Disney Animasyon kasasındaki en küçümsenen filmlerden biri olan Prenses ve Kurbağa , bir Disney filminden umduğunuz her şeyi sunar. Güzel müzik, nefes kesen animasyon, sürekli gülüşler, size ilham verecek ve gözyaşlarına boğacak bir hikaye. Tiana (Anika Noni Rose tarafından seslendirildi) 1920'lerde New Orleans'da yemek pişirmeyi dünya ile paylaşmak için kendi restoranını açmayı hayal eden bir garson. Bununla birlikte, bir insana dönüşmek için umutsuz bir kurbağa prensine denk geldiğinde, onu insana dönüştürmek için kurbağaya bir öpücük verir. Kurbağa prens olmazsa, kurbağa olacaktır. Kurbağanın insan formuna geri dönmesi için Bayou'da heyecan verici bir yolculukta, Tiana vudu cadı doktoru Facilier'den kaçmalı ve çok geç olmadan büyüyü kırmalı. Yapabilir mi dersiniz? beraber bakalım hadi.
İzlenme Oranı: % 85
Tür: Adventure, comedy
Oyuncular: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David
Yönetmen: Ron Clements
Rating: 
G
Süre: 
97 minutes

Springsteen on Broadway (2018)
Broadway'deki Springsteen'in başlarında , rock simgesi kendini şöyle anlatıyor: “Hayatım boyunca asla dürüst bir iş yapmadım. Hiç zor iş yapmadım. 9 ile 5 arasında hiç çalışmadım. Şimdiye kadar haftada beş gün hiç çalışmadım… Bir fabrikanın içini hiç görmedim ama yine de yazdığım tek şey bu. ” Mavi yakalı hayatın canavarı, bir tür sihirbaz, onlarca yıl boyunca bir yanılsama dokunuyor ve Broadway şovu boyunca kendini dünyaya açıklıyor. Broadway üzerinde Broadway Patron, şarkılarının soyulmuş akustik gitarını ve piyano versiyonlarını çalarak, New Jersey'deki çocukluğu hakkında monologlarla serpiştirdiği seyrek bir ölümden kaçma arayışı tek kişilik şov (çoğunlukla) gençliğinin şehri ve babası, hem düşmanı hem de işçi sınıfı kişiliği için ilham kaynağı olduğu adam. Bu ham, komik, hassas bir performans ve Springsteen'in oeuvre'ının büyük bir karışımı.
Tür: Belgesel
Oyuncular: Bruce Springsteen
Yönetmen: Thom Zimny
Rating: 
TV-MA
Süre:
 153 minutes








The Tigers of Scotland (2018)

İskoçya Kaplanları'nın tonlarının açılış rivayeti olan İskoçya , zengin kültürün ve muhteşem doğal güzelliğin yeridir. İskoçya'nın engebeli vahşi doğasında dolaşan birçok yaratık arasında, eğitimsiz göze normal bir tekneyi andıran, ancak daha büyük olan İskoç yaban kedisi vardır. İskoçya'da kalan tek yaban kedisi ve nüfusu gittikçe azalıyor. skoçya Kaplanları, bu nadir hayvanların doğasını, bunlarla karşı karşıya kalan zorlukları ve varlıklarını korumaya yönelik son hendek çabalarını araştırıyor. Film çeşitli uzmanlarla röportajlar kullanıyor ve güzel bir sunum yapıyor
İzlenme Oranı: Yok
Tür: Belgesel
Yıldız: Ian Glen
Yönetmen: Leanne Gater
Rating: 
TV-G
Süre: 
58 minutes








Jiro Dreams of Sushi (2011)

Mikro işler çağında ve sürekli değişen fırsatlarda, onlarca yıldır aynı pozisyonda çalışmayı hayal etmek zor olabilir. Yine de suşi şefi Jiro Ono bunu yaptı; 1965'ten beri Tokyo'da kendi restoranını işleten Jiro, üç Michelin yıldızına ulaşan ilk suşi şefi olan Japon tarihinin en başarılı şeflerinden biridir. David Gelb'in belgeseli Jiro Dreams of Sushi , uzun kariyerine ve mükemmel başarılarına rağmen henüz gemisinde ustalaştığını hissetmeyen bu adamı inceliyor. Jiro'nun suşi gibi, Gelb'in tarzı minimalist; Enfes suşinin her çekimin yıldızı olmasına izin veren süslü kamera işlerinden kaçınan doğal bir belgesel türü. Bayağıda izlenme oranı var.
İzlenme Oranı: % 99
Tür:Documentary
Oyuncu: Jiro Ono
Yönetmen: David Gelb
Rating: 
PG
Süre: 
81 minutes

Icarus (2017)
Bryan Fogel’in ilk belgeseli Icarus , dopingin etkilerini belgelemek için bir girişim olarak başladı ve Fogel bir bisiklet yarışçısı ama yarışmak için doping kullanıyor. Fogel'i çok daha büyük bir hikayeye yönlendiren bir Rus doktor olan Grigory Rodchenkov ile tanışıyor: Uluslararası sporların geçerliliğinden şüphe duyabilecek bir Rus, devlet destekli doping programı. Icarus'un arkasındaki hikaye onu tavsiye edecek kadar ilginç; bazı zamanlardaki şişkinliklere rağmen, bu aslında gerçek bir politik gerilim filmi. Mutlaka izlenmeli.
İzlenme Oranı: 94%
Tür: Belgesel
Yıldızları:Bryan Fogel
Yönetmen: Bryan Fogel
Rating: 
TV-MA
Süre: 
120 minutes








Fire At Sea (2016)

Gianfranco Rosi’nin 2016 belgeseli, Avrupa'daki mülteci krizini Sicilya ve Tunus arasında yer alan küçük Lampedusa adasında sıfırlanan dar bir mercekle inceliyor. Film iki ayrı hikayeyi takip ediyor: Denizi Lampedusa'ya geçen bir grup mültecinin ve Samuele adında genç bir çocuk da dahil olmak üzere adalıların hikayesi. Birçoğu filmin yapısını eleştirerek, iki hikaye arasında bağlantı eksikliğinden bahsetse de, Rosi'nin yaklaşımı dikkat çekicidir. Sallar üzerine sıkışmış, açlıkla inceltilmiş mülteciler, bu kadar masum bir yalnızlıkta yaşayan adanın hikâyesine şok edici olaylar yan yana geliyor, savaş ve kıtlığın bu kadar yakın olabileceği anlaşılmaz görünüyor. Fire At Sea , kişinin siyasi görüşlerinden bağımsız olarak belgesel film yapımına cesur bir yaklaşım getiriyor.
Çürük Domates: 94%
Tür: Belgesel
Yıldız: Samuele Caruana, Giuseppe Fragapane
Yönetmen: Gianfranco Rosi
Puanlama:
 TV-14
Süre:
 114 dakika








The Death and Life of Marsha P. Johnson (2017)

David France'ın Marsha P. Johnson'ın Ölümü ve Yaşamı , görünüşte bir ölümü araştırıyor. Kendini tanımlayan bir drag queen ve LGBT aktivizminin direği olan Johnson 1993'te öldü. Vücudu Hudson Nehri'nde yüzer halde bulundu ve polis ölümün intihar olduğunu söyledi, birçok kişinin Johnson'dan şüphe ettiğini bilen bir hikaye. Fransa'nın filmi, aktivist Victoria Cruz'un ardından Johnson'ın davasını yeniden açtığına dair kanıtlar arıyor, ancak belgesel sadece gerçek bir suç hikayesi değil. Film, eşcinsel hakları hareketinin, özellikle Stonewall isyanının tarihini ve hareketteki farklı grupların sıklıkla ne kadar tartışmalı olduğunu anlatıyor. Merkezi soğuk durumu çözmese bile, anlayışlı bir belgesel.
İzlenme Oranı: 96%
Tür: Belgesel
Yıldız: Kurt Wolfe, Sue Yacka, Catherine Shugrue Dos Santos
Yönetmen: David France
Puanlama:
 TV-MA
Süre:
 105 dakika

Kurtarıcı Kapitalizm (2017)

Sürekli genişleyen eşitsizlik çağında, ekonomi normalden daha tartışmalı bir alan haline geldi. 2016 seçimlerinde birden fazla aday popülist, ekonomik şikayetleri mesajlarının önemli parçaları haline getirdi ve ekonomistler bile kapitalizme karşı veya protesto etmek için sabun kutularına atlayarak daha pugilistleşti. Bill Clinton yönetimindeki eski çalışma sekreteri Robert Reich, kapitalizmin sıkıntıları konusunda en popüler konuşmacılardan biri oldu ve yeni Netflix belgeseli Saving Capitalism , ekonominin sorunlarını teşhis etmeye ve ileriye doğru bir yol sunmaya çalışıyor. Film boyunca Reich, ülkenin tutumlarını anlamak için işçilerle, iş sahipleriyle ve siyasi liderlerle konuşarak ülkeyi dolaşıyor. Kapitalizmi Kurtarmak radikal değil - Reich kapitalizmi övmeye değil onu devirmeye çalışıyor.
İzlenme Oranı: N/A
Tür: Belgesel
Yıldız: Robert Reich
Yönetmen: Jacob Kornbluth, Sari Gilman
Puanlama:
 TV-PG
Süre:
 73 dakika

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski