Android normalde PIN, desen veya tam şifre isteyerek cihazınızı korur. Kilit açma kodunu unutursanız telefonunuz işe yaramaz. Tabi siz onu atlayabilir ve tekrar girebilirsiniz. Tabi bu o kadarda kolay. Fakat anlatacağımız yollarla bu mümkün. Hemde servise göndermeden ve ya tamircilere para bayılmadan.
Google güvenliği sıkılaştırdıkça, Android'in modern sürümlerinde bu daha zor hale geldi. Ancak, Google hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini hatırladığınız sürece, telefonunuzu tekrar kullanılabilir hale getirmenin her zaman bir yolu vardır.

Android'in Modern Sürümleri (5.0 ve Üstü)

Android'in PİN veya şifrenisini atlamanın bir yolu vardı, ancak bu özellik Android 5.0'da kaldırıldı. Ne yazık ki, bu, deseninizi, PIN'inizi veya şifrenizi sıfırlamanın ve telefonunuza veya tabletinize erişmenin yerleşik bir yolu olmadığı anlamına gelir. Ancak bu, verilerinize ek koruma sağlamaya yardımcı olur; saldırganların gerçekten şifrelerinizi bilmedikçe güvenliğinizi atlaması mümkün değildir.
Android'in Akıllı Kilit özelliği sizi kurtarabilir. Örneğin, Android telefonunuzda Smart Lock'u kurduğunuzu ve evinizin Kablosuz ağındayken otomatik olarak oturum açmasını sağlayalım. Telefonunuzu bu ev Wi-FI ağına götürebilirsiniz ve normal kilit açma kodunu hatırlayamasanız bile sizin için otomatik olarak açılır.
İşe yarayabilecek başka birkaç ipucu daha var. Örneğin, Samsung cihazlarda, bir Samsung hesabıyla cihaza giriş yaptıysanız, Samsung Mobil Cihazımı Bul web sitesine gidebilir , aynı Samsung hesabıyla giriş yapabilir ve uzaktan "Ekranımı aç" seçeneğini kullanabilirsiniz cihazınızın kilit ekranını kaldırın. Diğer üreticiler, kaydolduysanız cihaz izleme web sitesine sahip olmaları durumunda benzer özellikler sunabilir.
Önyükleyicinizin kilidini zaten açtıysanız ve özel bir kurtarma yüklediyseniz , kodu kaldırmak için bu ortamı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, daha önce böyle bir yola baş vurmadıysanız, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamadan özel bir kurtarma yüklemek muhtemelen mümkün olmayacaktır.

Android 4.4 ve Altı


Android'in eski sürümlerinde ( Android 4.4 KitKat ve daha eski sürümleri), unutursanız deseninizi, PIN'inizi veya diğer şifrenizi atlamanın entegre bir yoluna sahiptir. Bu özelliği bulmak için, önce kilit ekranında beş kez yanlış bir desen veya PIN girin. Bir "Deseni unuttum", "PIN'i unuttum" veya "şifremi unuttum" düğmesi görünür. Dokunun. Android Cihazınızda çıkarılabilir bir SD kart varsa, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmadan önce muhtemelen orada saklanan dosyaların üzerine yazılmayacağından emin olmak için SD kartı çıkarmak isteyeceksiniz. Muhtemelen Android cihazınızı kapatmak, SD kartı çıkarmak ve sonra devam etmek en iyisidir. ilişkili Google hesabının kullanıcı adını ve şifresini girmeniz istenir.
android bypass patern

Diğer Her Şey Başarısız Olduğunda: Cihazınızı Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın

Yukarıdaki hilelerden birini kullanarak cihazı sıfırlamak için kolay seçeneğiniz olmadığı varsayılırsa, muhtemelen cihazınızda depolanan verilerden vazgeçmelisiniz. Cihazınızı tekrar kullanılabilir bir duruma getirebilirsiniz, ancak bu fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini, cihazın depolama alanını silmeyi ve sıfırdan tekrar kurmayı içerir.
Bu, göründüğü kadar kötü değil, modern bir Android cihazdaki verilerin çoğu çevrimiçi olarak senkronize edilmelidir. Aynı Google hesabıyla oturum açın, e-postalarınıza, kişilerinize, uygulamalarınıza ve hemen hemen her şeye erişebilirsiniz. Böylece yeni bir kilit açma kodu oluşturabilirsiniz.
Cihazınızda Google'ın Android Cihaz Yöneticisi etkinse , Android Cihaz Yöneticisi web sitesini ziyaret edebilir ve bu Android cihazında kullandığınız Google hesabıyla giriş yapabilirsiniz. Kilitlenen cihazını seçin ve uzaktan silmek için “Sil” i seçin. Daha sonra sıfırdan ayarlayabilirsiniz.Kilit kodu kaldırılır, ancak cihaz da silinir. Bu kadarını göze almak zor olmasa gerek.
Android Cihaz Yöneticisi'ndeki "Kilitle" seçeneğinin yalnızca telefonunuzda veya tabletinizde bir kilit açma kodu yoksa yeni bir kilit kodu belirlemenize izin vereceğini unutmayın, bu nedenle mevcut bir kilit kodunu kaldırmak için kullanılamaz.
Başka bir uzak telefonu veya tablet izleme hizmetini etkinleştirdiyseniz, cihazınızı uzaktan silmek için web sitesini de ayrıca kullanabilirsiniz.
Telefonunuzda veya tabletinizde Google'ın Android Cihaz Yöneticisi'ni etkinleştirmediyseniz sorun değil. Telefonunuzu veya tabletinizi kilidini açamasanız bile fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
Bunu tam olarak nasıl yapacağınızı bilemeniz gerekir. Farklı telefonlarda ve tabletlerde bu işlem farklılıklar gösterecektir. Cihazınızın sistem kurtarma menüsüne önyükleme yapmanız ve oradan silmeniz gerekir . Bunu yapmak için, doğru düğmeleri basılı tutarken cihazınızı ewela kapatmanız ve sonra açmanız gerekir. Örneğin, Nexus 4'te Sesi Kısma ve Güç düğmelerini aynı anda basılı tutmanız gerekir. Nexus 5'te, Sesi Kısma, Sesi Açma ve Güç düğmelerini aynı anda basılı tutmanız gerekir. Cihazı silmek için kurtarma menüsünü kullanın. Her cihazın kendine has sıfırlama düğmeleri vardır. Ama mutlaka vardır. Tabi hangi düğmeye ne zaman basmanız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Fakat korkmayın hemen hemen her cihazın sıfırlama yöntem videoları internette mevcut. Dilerseniz cihazınızın sitesindende bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Google, Nexus cihazlarda kurtarma moduna erişmenin yollarının bir listesini sunar Nasıl sıfırlayacağınızı öğrenmek için bir web araması yapmanız veya cihaz üreticinizin destek sayfalarını kontrol etmeniz gerekebilir.
Android 5.1 çalıştıran cihazlarda, bunu yaptıktan sonra cihazla daha önce ilişkilendirilmiş olan Google hesabının kullanıcı adını ve şifresini girmeniz gerekebilir. Bu, başka birinin cihazınızı sıfırlamasını ve kullanmasını önler. Ancak, donanımınızı yeniden kullanmak için eski kilit açma koduna ihtiyacınız yoktur.

Modern Android cihazlar Apple'ın iPhone'ları ve iPad'leri gibi çok daha fazla çalışır. Kodu unutursanız, erişimi yeniden kazanmak için kodu varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekir. Bu, Google'ın tüm Android cihazlarını otomatik olarak  kutudan çıkarmaya yönelik arzusunu düşündüğünüzde anlamlı olmaya başlar PIN veya şifre, şifrelenmiş bir Android cihazında depolanan verilerin şifresini çözmek için anahtarın bir parçası olarak kullanılır.
Aklınıza takılan bair soru olursa aşağıda yorum kısmından ize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski