KİRAZIN FAYDALARI
Uyumana yardımcı olur
Kiraz, uykusuzluk tedavisinde etkili olan ve aynı zamanda sağlıklı eklemlerin korunmasına yardımcı olan önemli miktarda melatonin içerir. Uyku bozukluklarından muzdarip insanlar diyetine kiraz katılabilir. Ayrıca kiraz suyunun içilmesi, uyku döngülerini düzenlemeye yardımcı olur.
Alzheimer hastalığını önler
Diyete kirazın dahil edilmesinin, kişinin Alzheimer hastalığının semptomlarıyla başa çıkmasına yardımcı olabileceği bulunmuştur. Birçok doktor Alzheimer'den muzdarip kişilere kiraz tavsiye etmektedir. Bunun sebebi, zengin anti-oksidan içeriğine sahip olmasındır.
İnme riskini azaltır
Diyetinize kirazı dahil etmek, kardiyovasküler hastalıkları önlemede yardımcı olabilir. Bu, kiraza kırmızı rengini veren antosiyaninlerin varlığından kaynaklanır. Antosiyaninler, yağ ve glukoz metabolizmasından sorumlu genleri düzenleyen PPAR'ı aktive etmeye yardımcı olur. Bu da, kan şekerini ve kolesterol seviyelerini kontrol altında tutar.
Kanseri önlemeye yardımcı olur
Kiraz, belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olan C vitamini, antosiyaninler ve karotenoidler içerir. Kirazlar, aynı zamanda, kanser önleyici özelliklerinden öncelikle sorumlu olan iyi bir siyanidin kaynağıdır. Antosiyaninler hücre döngüsünü ve apostozu tutmaya yardımcı olur. Siyanidin hücre farklılaşmasını teşvik eder ve sağlıklı hücrelerin kanserli olanlara dönüştürülme riskini azaltır.
Gut hastalığını ve iltihabı önler
Gut, vücudunuzda aşırı ürik asit konsantrasyonu olduğunda oluşur. Ürik asit oluşturan kristaller eklemlerinize yerleşir ve bu da şişlik ve iltihaplanmaya neden olur. Kirazlar, kanınızda bulunan ürik asit miktarını kontrol eden metabolik süreçleri düzenlemeye yardımcı olarak bu rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur.
Kas ağrısını azaltmaya yardımcı olur
Kiraz suyu, egzersizlerden sonra kas ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Yüksek yoğunluklu antrenmanlara veya eğitimlere katılanların kas ağrılarını gidermek için kiraz suyu içmesi faydalıdır.
Kan basıncını düzenler
Kirazlar kan basıncını ve kalp atış hızını düzenlemeye yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalıkların gelişmesi riskini azaltır. Bu bir vazodilatatör olan potasyumun varlığına bağlıdır. Kirazlar ayrıca kötü kolesterol seviyelerini azaltan fitosterol içerir.
Beyin için fayda sağlar
Vitamin A, Vitamin B ve kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin varlığı nedeniyle kiraz tüketimi beyniniz için iyidir. Bebeklerde nöral tüp defektlerinin önlenmesine yardımcı olur ve ayrıca hafızanızı geliştirir.

DİKKAT: Kanı sulandırır her hangi bir kalp damar hastası kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa kirazda aşırıya kaçmamalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski