Ara sıra birlikte mi kalmanız gerektiğini mi yoksa ayrılmanız mı gerektiğini merak etmek çoğu insan için bir ilişki içinde olmanın sadece bir parçasıdır.

Dışarıdan nasıl göründüklerine bakılmaksızın her çift zorlu dönemlerden geçer. Eşinizi çok sevseniz bile, ara sıra ilişkinin uygun olup olmadığını merak etmek alışılmadık bir durum değildir.

Sağlıklı bir ortaklığın normal iniş ve çıkışları arasındaki farkı anlamak ve bir ilişkinin seyrini sürdürdüğüne dair işaretler her zaman kolay değildir. Yine de dikkat edilmesi gereken bazı açık işaretler var.

Bu işaretler ve işler kurtarılamaz görünüyorsa ne yapılması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Yolları ayırmanın zamanının geldiğine dair işaretler

İlişkinizde aşağıdaki işaretlerden bazılarını fark ederseniz, birşeylerin onarılmaya değer olup olmadığına iyice bakmanın zamanı geldi demektir.

Ayrılıyor ve tekrar bir araya geliyorsanız

Ortaokulda tanıdığınız herkesin birbirini terk edip sonra barıştığını hatırlıyor musunuz? Ve neden birlikte kaldıklarını merak ediyor musunuz?

Bu tür bir yo-yo davranışı o zamanlar tümden eğlence ve oyun gibi görünüyordu, ancak bir yetişkin olduğunuzda bu o kadar çekici değil.

Önemli bir meydan okumadan geçerken birbirinizden ayrılmanız sorun değil. Ama sürekli ayrılıyor ve tekrar bir araya geliyorsanız, her ikinizin de bir şeyleri neden bitirmeye devam ettiğinizin altında yatan nedenleri kabul etmiyor olmanız mümkündür.

Tüm fedakarlığı siz yapıyorsanız

Her ilişki fedakarlık gerektirir. Bu, birbirinize sevginizi ve desteğinizi göstermenin sağlıklı bir yolu olabilir.

Bazen bu, partnerinizin hangi restoranda yemek yiyeceğinizi veya Netflix'te hangi programı izleyeceğini seçmesine izin vermenizle ilgilidir. Ancak diğer zamanlarda bunlar, yeni bir iş fırsatı için ülke çapında hareket etmek gibi daha büyük kararlar olabilir.

Kendinizi jest karşılık verilmeden sürekli olarak partneriniz için her şeyi verirseniz, uzun vadeli mutsuzluk ve kızgınlığı besleyen bir güç dengesizliği yaratabilir.

Onlara güvenemezsiniz

Partnerinizin doğruyu söyleyip söylemediğini ya da arkasına geçip telefonunu arama ihtiyacı duyduğunu her zaman sorgulamak, duygusal olarak yorucu bir deneyimdir.

Sevgilinizin yalan söyleme veya aldatma geçmişi varsa, bu, ilişkinizi zaman içinde hızla zehirleyebilecek bir kızgınlığa neden olur.

Ayrı büyüdünüz

Aranızda açıklanamayan bir yarık hissettiniz mi? Beğenilerinizi ve ilgi alanlarınızı iletmek veya paylaşmak giderek zorlaşıyor mu?

Çoğu çift, ilk tanıştıkları anı hatırlayacak ve her iki insanın da nasıl değiştiğini görmezden gelecektir. Daha sık kopuk hissetmek, artık geçmişe tutunmak istemediğiniz anlamına gelebilir.

Başlıca değerleriniz uyumlu değil mi

Diğer kişiyle bağlantı kurup onu derinden önemsiyor olsanız bile, konu büyük resme gelince aynı sayfada olmayabilirsiniz.

Eşiniz yerleşmek ve bir aile kurmak istiyor ancak günlerinizi seyahat ederek geçirmeyi tercih ediyorsanız, bu, işlerin uzun sürmemesi gerektiğinin önemli bir işaretidir.

Umursamayı veya çaba göstermeyi bıraktınız mı

Gününün nasıl geçtiğini görmek için partnerinizle görüşmeyi bıraktınız mı? Yeniden bağlanmak için çaba harcadınız ama artık motivasyonu bulamıyor musunuz?

Bir ortak olarak hepimizin kötü günleri olsa da, bir zamanlar sahip olduğunuz ilgiyi sürekli olarak geri çekemiyorsanız, bu, işlerin soğuduğunun bir işaretidir.

Fiziksel veya duygusal istismar yaşıyorsanız

Herhangi bir istismar biçimi, ilişkinin zehirli hale geldiğine dair açık bir kırmızı bayraktır. Partnerinizin size saldırması, korkutması, kontrol etmesi veya tecrit etmesi asla uygun değildir.

İstismarın fiziksel belirtilerini tanımak daha kolay olsa da , zihinsel ve duygusal olanları belirlemek daha zor olabilir Dikkatli ve saygılı davranılmayı hak ettiğinizi unutmayın.

Kendini sevmiyor musunuz

Partnerinizin yanındayken kendinizi beğenmemek sizi zamanla yıpratabilir. Sağlıklı bir ilişki, içinizdeki en iyiyi ortaya çıkarmalıdır.

Partnerinizin içinizdeki en kötü şeyi ortaya çıkardığını düşünüyorsanız, bu muhtemelen işlerin sağlıksız hale geldiğinin bir işaretidir.

Durmadan savaşıyor musunuz

Anlaşmazlıklar bir çift olmanın kaçınılmaz bir parçası olsa da, her zaman bir sonraki patlamayı bekliyor gibi hissetmemelisin. Zamanla saygısız ve aşağılayıcı hale gelen çözülmemiş çatışmalar, duygusal sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir.

Her gün tartışmak için yeni bir neden bulup bulmadığınızı kendinize sorun. Cevabınız evet ise, yolları ayırmanın zamanı gelmiş olabilir.

İhtiyaçlarınız karşılanmıyor mu

Sağlıklı bir ikilide olmanın bir parçası, aktif olarak iyi iletişim üzerinde çalışmayı içerir. İletişim hatları bozulduğunda, özlem, huzursuzluk ve hatta acı hissetmeye başlayabilirsiniz.

Sürekli olarak sağlanmayan şefkat arzusu duyuyorsanız veya kendinizi daha tatmin edici bir ilişki hayal ederken bulursanız bir şeyler yanlış olur.

Her zaman ayrılmayı mı düşünüyor sunuz

Arada bir birlikte kalıp kalmayacağınızı merak etmek normaldir. Ayrılmayı düşünmeden duramadığın zaman endişelenmen gerekir.

Biriyle birlikte olmak, diğer kişinin değişmesini ummak için sürekli bir mücadele olmamalıdır. Şu anda olduğu gibi onlarla yaşlanmayı hayal edemiyorsanız, muhtemelen havlu atmanın zamanı gelmiştir.

Denemek için son çare çabaları

İstismarla ilgili olanların yanı sıra, yukarıda tartışılan işaretler her zaman her şeyi hemen bitirmeniz gerektiği anlamına gelmez, özellikle de ilişkide hala sevgi varsa. Bunları daha çok, ilişkinizin fazladan dikkat gerektirebileceğinin bir işareti olarak düşünün.

İşleri bitirmeden önce, şeylerin kurtarılabilir olup olmadığını görmek için bu yaklaşımlardan bazılarını denemeyi düşünün.

Dürüst bir konuşma yapın

Sorunları görmezden gelmek sadece işleri daha da kötüleştirir. Her şey yolundaymış gibi davranmaya çalışma. Bunun yerine, her şeyi masaya yatırın ve eşinizle endişeleriniz hakkında dürüst bir konuşma yapın.

Her şeyi ortaya koymak korkutucu gelebilir, ancak muhtemelen eşiniz endişelerinizin çoğunu paylaşıyor.

Savunma yapmadan konuşmaya çalışın. Söyleyeceklerini dinlemeye açık olun. Bu, ikinizin de iyileştirmeniz gereken alanları değerlendirmenize ve bunlarla konuşmanıza olanak tanır.

Bağlantınızı yeniden sağlamlaştırın

İlk etapta seni aşık eden şeyi hatırla. Birbirinizi öncelik haline getirmeye çalışın. Bir çiftin inzivasına gidin ya da hem gevşeyip hem de yeniden bağlanabileceğiniz haftalık buluşma gecelerine başlayın.

Birbirinizi önemli hissettirmek, gelecekle ilgili umutlarınızı birbirine bağlamak ve iletmek için inanılmaz bir yol olabilir.

Profesyonel yardım isteyin

Bazı durumlarda, sağlıksız bir ilişkiyi onarmak, özellikle çok fazla acı ve kızgınlık varsa, dışarıdan biraz yardım gerektirir.

İlişki kurtarma konusunda uzmanlaşmış bir terapist bulmak, hem duygularınız üzerinde çalışmanıza hem de birbirinizi daha iyi anlamanız ve iletişim kurmanız için araçlar sunmanıza yardımcı olabilir.

Birbirinizi affedin

Vedalaşma konusunda son bir karar vermeden önce, partnerinizi affetmenizin mümkün olup olmadığını düşünün ve bunun tersi de geçerlidir. Eski kinleri bırakmak, ilerlemek ve sağlıklı bir ilişki geliştirmek için önemli bir unsurdur.

Birbirinizi affetmeyi taahhüt ederek, birlikte sahip olduklarınızı güçlendirebilir ve daha derin bir bağlantı için yer açabilirsiniz.

Hala işleri bitirmek mi istiyorsunuz?

Her türlü çabayı tükettiğinizi ve duvara çarptığınızı düşünüyorsanız, ayrılmaya karar verdikten sonra atabileceğiniz bazı pratik adımlar burada verilmiştir.

Önceden planlamak

Tüm lojistiği düşünün. Diğer kişiyle bir yaşam alanını paylaşıyorsanız veya ortak bir banka hesabınız varsa, işler zor olabilir. Eşiniz sizi finansal olarak destekliyorsa, kaybedilen geliri nasıl telafi edeceğinize de bakmanız gerekebilir.

Kalmak için başka bir yer ayarladığınızdan emin olun. Eşyalarınızı konuşmanızdan önce mi sonra mı hareket ettireceğinize karar verin. Seçeneklerinizi keşfetmenize ve yaşam durumunuzu yeniden düzenlemenize yardımcı olması için sevdiklerinize ulaşmaktan korkmayın.

Ayrılmak için doğru yeri seçin

Bir ilişkiyi sonlandırmanın en saygılı yolu, güvensiz hissettirmediği sürece yüz yüze görüşmektir. Utanç verici bir sahneden kaçınmak için özel bir yer seçin, ancak daha sonra ayrılabilmek için evde konuşmaktan kaçınmaya çalışın.

Konuşma uzun sürebilir veya üzücü olabilir. Doğru yere karar verirken bunu aklınızda bulundurun.

Duygularınız hakkında dürüst ve net olun

Bu konuşmayı yapmak diğer kişiyi şok edebilir, bu yüzden aşırı duygusal olmaktan kaçınmak ve niyetin konusunda net olmak önemlidir.

Niçin artık birlikte kalmak istemediğiniz konusunda belirsiz veya uzun açıklamalara girmeden karşınızdaki kişiye karşı dürüst olun.

Ayrılığa sahip olun

Söylemesi gerekenleri dinleyin ve olabilecek soruları yanıtlayın. Gerçek sorunları kabul edin, ancak aynı zamanda sizi onlara çeken şeyleri ilk başta da bildirin. Derinlemesine girmeden iyi niteliklerinden bahsedebilirsiniz. Genel olarak, sağlam ve tutarlı olmaya çalışın.

Kırıcı bir şey söylemekten kaçının

Karşınızdaki kişiye ayrılıkla ilgili daha büyük sorunları bildirmek, isim takmak veya küçümsemekle aynı şey değildir. Saygılı olmaya çalışın ve ayrılık için onları suçlamaktan kaçının. Bir şeyleri neden bitirdiğinizi sorarlarsa, dürüst olun, ancak küçük ayrıntılara girerek onlara hakaret etmekten kaçının.

Tepkilerine hazırlanın

Diğer kişinin nasıl tepki vereceğini bilmenin bir yolu yoktur, ancak önceden hazırlık yapmak ne bekleyeceğinizi yönetmenize yardımcı olabilir. Her şeyden çok, kendinize zorbalığa veya manipüle edilmeye izin vermeyin.

Ve evet, muhtemelen her iki tarafta da gözyaşları düşecek. Ama bu kalmak için yeterince iyi bir neden değil.

Mesafe oluşturun

İşleri bozan siz olduğunuzda, aşırı vaat ederek partnerinize olan darbeyi hafifletmek cazip gelir. Hâlâ arkadaş olmak istediğinizden veya onları ara sıra görmek istediğinizden emin olmak isteyebilirsiniz.

Ancak, ikinizin de iyileşmek için alana ve mesafeye ihtiyacınız olacağını unutmayın. Sonunda arkadaşlığınızı sürdürmek istediğinize karar verirseniz, uygun sınırlar koyduğunuzdan emin olun.

Sonrasıyla başa çıkmak

Ne kadar hazırlarsanız hazırlayın, bir ilişkiyi bitirmek asla kolay değildir. İşte sevdiğiniz biriyle zor bir ayrılık yaşadıktan sonra kendinize nasıl bakacağınıza dair birkaç ipucu.

Kederlenmenize izin verin

Yas tutmanın kendi zaman çizelgesine sahip bir süreç olduğunu unutmayın. Çok fazla zaman geçirdiğiniz birinden ayrılmak duygusal bir zarar verebilir.

Bir çalışma güvenilir Kaynak ayrılığın en azından kısa vadede ruh sağlığında sorunlara ve yaşam memnuniyetinde azalmaya yol açabileceğini buldu.

Geleceğiniz için büyük planlarınız varsa veya bir yaşam alanını paylaşıyorsanız, keder iki kat hissedebilir. Üzüntü, öfke veya hayal kırıklığı duygularınızı ifade etmek için kendinize izin vermeniz önemlidir.

Güvendiğin biriyle paylaşın 

Size en yakın olanlar, bu hassas zamanda çok ihtiyaç duyulan desteği ve rahatlığı sağlayabilir. Sevdiğiniz birine ulaşmak ve onlara zor zamanlar geçirdiğinizi bildirmek, ilerlemenize yardımcı olmak için hayati olabilir.

Bir şeyleri dile getirmek sizi çok daha iyi hissettirebilir, ancak bir arkadaşınızla konuşmaktan çekiniyorsanız, duygularınızı işlemede size yol gösterebilecek bir danışmanla görüşmeyi düşünün.

Kendine odaklan

Biriyle uzun süredir birlikte olduğunuzda, eşinizin ihtiyaçlarına kapıldıktan sonra benlik duygunuzu kaybetmek kolaydır.

Hayatınızın yeterince ilgi göstermediğiniz alanlarını beslemek için somut adımlar atmaya çalışın. Bu, seyahat etmek, yeni bir sınıfa kaydolmak veya arkadaşlarınız ve ailenizle ziyaret etmek için daha fazla zaman harcamak anlamına gelebilir.

Özet Olarak

Bir ilişkinin ne zaman sona erdiğini fark etmek, birçok iniş ve çıkışa sahip duygusal bir hız treni olabilir. Ancak bu aşamanın sonunda geçeceğini ve sizin için doğru kararı verdiğinizi hatırlamak önemlidir.

Her şeyden önce, süreç boyunca kendinize karşı nazik olun. Sizi mutlu eden ve neşelendiren şeylere odaklanarak, iyileşme ve iyileşme yolunda ilk adımı atabileceksiniz. Geçiyor sonunda, korkmayın.

KAYNAKLAR:

1) 2) 3)



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski