Genel Bakış

Sağlıklı bir kalbi korumak için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı gereklidir Alternatif tedaviler ve yaşam tarzı değişiklikleri kalp sağlığınızı iyileştirebilir ve kalp krizi riskinizi azaltabilir Ancak yaşam tarzı değişikliklerinin, alabileceğiniz ilaçlara müdahale etmemesini sağlamak önemlidir. Bu nedenle, alternatif tedavileri denemeden önce daima doktorunuza danışın.
Kalp krizi belirtileri olduğunda alternatif tedaviler uygun değildir Kalp krizi yaşamı tehdit eden bir olaydır ve semptomlar derhal eğitimli acil sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından tedavi edilmelidir.
Aşağıdaki tedaviler gerçek veya şüpheli bir kalp krizi sırasında kullanılmasa da, kalp krizi geçirme riskinizi azaltmak için kullanılabilir Kalp krizi geçirdikten sonra da bütünsel bir tedavi planının parçası olabilirler .

Beslenme tedavisi

Bir sağlıklı beslenme kalp sağlığı için gerekli bir yönüdür ve önlenmesi açısından önemli olduğunu koroner arter hastalığı (KAH) ve kalp krizi göstermektedir. Genel olarak, meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve yağsız proteinler açısından zengin sağlıklı bir diyet sürdürmek, sağlıklı bir kalbi korumanın etkili bir yoludur. İşlenmiş gıdalardan yağ ve şekeri yüksek gıdalardan uzak durun.
Amerikan Kalp Derneği (AHA) balık yemeyi önerir omega-3 yağ asitleri haftada en az iki defa tüketilmelidir. Bu yağ türü kalp hastalığı riskini azaltabilir. Bu yağlar aşağıdaki gibi soğuk su balıklarında bulunur:
  • Somon
  • ringa
  • sardalya
  • orkinos
bir önemli sayıda Amerikalılar Güvenilir Kaynakdiyetlerinde yeterince omega-3 yağ asidi almadıkları görülüyorYeterli alımı sağlamak için takviyeler de alınabilir. Ancak yüksek dozlarda kanamaya neden olabileceğinden, omega-3 takviyeleri doktor gözetiminde alınmalıdır.
Kanama bozukluğunuz varsa, kolayca hastalanıyorsanız, warfarin veya aspirin gibi kan pıhtılaşmasına müdahale eden ilaçlar alıyorsanız, daima yağ asidi takviyelerini dikkatli kullanın.

Düzenli egzersiz

Egzersiz , kalp sağlığını korumak için önemlidir. Kan basıncını ve kolesterolü düşürmeye ve ağırlığı kontrol etmeye yardımcı olur.
Bunun da yorucu bir egzersiz olması gerekmez. Haftada 5 kez 30 dakika yürümek , fark edilebilir bir iyileşme ortaya koyabilir.
Bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Kalp krizi geçirdiyseniz, kalbinizin egzersize hazır olduğundan emin olmanız gerekir.

Meditasyon

Son çalışmalar , günlük meditasyonun, CAD ve kalp krizi için risk faktörleri olan stresi ve kan basıncını düşürdüğünü göstermiştir. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok meditasyon şekli vardır :
  • güdümlü meditasyon
  • mantra meditasyonu
  • farkındalık meditasyonu
  • qigong'u
  • Tai Chi
  • yoga
Bunlardan herhangi biri faydalı olabilir. Belirli bir meditasyon biçimini takip etmek de gerekli değildir. Rahatça oturabilir, gözlerinizi kapatabilir ve yaklaşık 20 dakika boyunca bir kelimeyi veya ifadeyi tekrarlayabilirsiniz. Fikir zihninizi susturmak ve zihninizle vücudunuzun birleşip rahatlamasına izin vermektir aslolan.

Özet Olarak

Kalp krizlerini önlemek ve kalp krizinden sonra sağlıklı bir yaşam sürdürmek için yapabileceğiniz birçok basit yaşam tarzı değişikliği vardır.
Ancak kalp krizi belirtileri yaşıyorsanız alternatif tedavilerin kullanılmaması gerektiğini hatırlamak önemlidir. Bunun yerine, derhal tıbbi yardım almalısınız.
Kaynaklar:
4_ JAHA
5_ Healthline 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski