Meditasyonla ilgili genel bir açıklık getirelim ewela; Nedir, Neden Yapılır VS...

Meditasyon eski bir gelenek olabilir, ancak hala tüm dünyadaki kültürlerde sakin ve iç bir uyum duygusu sağlamak için uygulanmaktadır. Uygulamanın birçok farklı dini öğretiyle bağları olmasına rağmen, meditasyon inançla daha az, bilinci değiştirmek, farkındalık bulmak ve barışı sağlamakla ilgilidir.
Bu günlerde, yoğun programlarımızın ve zorlu yaşamlarımızın ortasında stresi azaltmaya daha fazla ihtiyaç duyulduğunda, meditasyon popülaritesi artmaktadır.
Meditasyon yapmanın doğru veya yanlış bir yolu olmasa da, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve kişiliğinizi tamamlayan bir uygulama bulmak önemlidir.
Altı popüler meditasyon uygulaması türü vardır:
  • farkındalık meditasyonu
  • manevi meditasyon
  • odaklanmış meditasyon
  • hareket meditasyonu
  • mantra meditasyonu
  • transandantal meditasyon
  • Çift kişilik meditasyon
Tüm meditasyon stilleri herkes için doğru değildir. Bu uygulamalar farklı beceriler ve zihniyetler gerektirir. Peki hangi uygulamanın sizin için uygun olduğunu nasıl anlarsınız?
Meditasyon yazarı ve bütünsel beslenme uzmanı Mira Dessy , “Rahat hissettiren ve pratik yapmaya teşvik ettiğiniz şey budur” diyor .
Farklı meditasyon türleri ve nasıl başlayacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1. Farkındalık meditasyonu

Farkındalık meditasyonu Budist öğretilerden kaynaklanır ve Batı'daki en popüler meditasyon tekniğidir.
Dikkat meditasyonunda, zihninizden geçen düşüncelerinize dikkat edin. Düşünceleri yargılamaz veya bunlara karışmazsınız. Sadece gözlemleyin ve herhangi bir yeri not edin. Bu uygulama konsantrasyonu farkındalıkla birleştirir. Bedensel duyumları, düşünceleri veya duyguları gözlemlerken bir nesneye veya nefesinize odaklanmak yararlı olabilir.
Bu tür meditasyon, öğretmeni olmayan insanlar için tek başına kolayca uygulanabileceği için onlara rehberlik eder.

2. Manevi meditasyon

Manevi meditasyon Hinduizm ve Taoizm gibi Doğu dinlerinde ve Hıristiyan inancında kullanılır. Etrafınızdaki sessizliği yansıtmanız ve Mevla ya da Evreninizle daha derin bir bağlantı kurmanız, duayla benzerdir.
Uçucu yağlar manevi deneyimi arttırmak için yaygın olarak kullanılır. Popüler seçenekler şunları içerir:
  • buhur
  • mür
  • adaçayı
  • sedir
  • sandal ağacı
  • palo santo
Manevi meditasyon evde veya ibadet yerinde uygulanabilir. Bu uygulama sessizlik içinde gelişen ve manevi büyüme arayanlar için faydalıdır.

3. Odaklanmış meditasyon

Odaklanmış meditasyon, beş duyudan herhangi birini kullanarak konsantrasyonu içerir. Örneğin, nefesiniz gibi içsel bir şeye odaklanabilir veya dikkatinizi odaklamaya yardımcı olmak için dış etkiler getirebilirsiniz. Mala boncuklarını saymayı, bir gong dinlemeyi veya bir mum aleve bakmayı deneyin.
Bu uygulama teoride basit olabilir, ancak yeni başlayanlar için ilk başta birkaç dakikadan daha uzun süre odaklanmaları zor olabilir. Zihniniz dolaşırsa, uygulamaya geri dönüp odaklanmak önemlidir.
Adından da anlaşılacağı gibi, bu uygulama hayatlarına daha fazla odaklanmak isteyen herkes için idealdir.

4. Hareket meditasyonu

Çoğu insan hareket meditasyonunu duyduklarında yoga düşünmekle birlikte, bu uygulama ormanda yürüyüş, bahçe işleri, qigong ve diğer yumuşak hareket biçimlerini içerebilir. Bu meditasyon hareketin size rehberlik ettiği aktif bir meditasyon şeklidir.
Hareket meditasyonu, barış içinde hareket eden ve zihinlerinin dolaşmasına izin veren insanlar için iyidir.

5. Mantra meditasyonu

Mantra meditasyonu, Hindu ve Budist gelenekleri de dahil olmak üzere birçok öğretide öne çıkıyor. Bu tür meditasyon zihni temizlemek için tekrarlayan bir ses kullanır. Popüler "Om" gibi bir kelime, kelime öbeği veya ses olabilir.
Mantınızın yüksek sesle mi yoksa sessizce mi konuşulduğu önemli değil. Mantra'yı bir süre değiştirdikten sonra, daha uyanık olacaksınız ve çevrenizle uyumlu olacaksınız. Bu, daha derin farkındalık yaşamanızı sağlar.
Bazı insanlar mantra meditasyonundan hoşlanırlar çünkü bir kelimeye odaklanmak nefeslerinden daha kolay buluyorlar. Bu aynı zamanda sessizliği sevmeyen ve tekrardan hoşlanan insanlar için iyi bir uygulamadır.

6. Aşkın meditasyon

Transandantal meditasyon, dünyadaki en popüler meditasyon türüdür ve en çok bilimsel olarak incelenir. Bu uygulama, her uygulayıcıya özgü bir mantra veya kelime dizisi kullanarak mantra meditasyonundan daha çok özelleştirilebilir.
Bu uygulama, yapıyı sevenler ve bir meditasyon pratiğini sürdürme konusunda ciddi olanlar içindir.

Nasıl başlanır?

Başlamanın en kolay yolu sessizce oturmak ve nefesinize odaklanmaktır. Eski bir Zen sözü şunları söylüyor: “Çok meşgul değilseniz, her gün yirmi dakika meditasyonda oturmalısınız. O zaman bir saat oturmalısın. ”
Şaka bir yana, küçük zamanlarda, hatta beş veya on dakika içinde başlamak ve oradan büyümek en iyisidir.
“ The Urban Monk ” in yazarı ve Well.org'un kurucusu Pedram Shojai, “Günde 20 dakika boyunca oturun ve bunu 100 gün boyunca düz yapın” diyor . “Kaosun üstesinden gelmek için gün boyunca 2 ila 5 dakika daha fazla meditasyon yaparak bunu birleştirin ve yakında faydalarını hissedeceksiniz.”

Meditasyon neden faydalıdır

Meditasyonun sayısız faydalarını desteklemek için çok kanıt Güvenilir Kaynak var.
Meditasyon size dinginlikte ve şu konularda yardımcı olabilir:
  • düşük kan basıncı
  • kaygıyı azaltmak
  • ağrıyı azaltmak
  • depresyon belirtilerini hafifletir
  • uykuyu iyileştir
Faydalar ister anekdot ister bilimsel olarak kanıtlanmış olsun, günlük meditasyon pratiğini takip edenler yaşamlarındaki faydalara ikna olmuşlardır.

Dip Not

Stresi azaltmak ya da ruhsal aydınlanma bulmak, hareketsizlik ya da hareket yoluyla akış bulmak istiyorsanız, sizin için bir meditasyon uygulaması var elbette. Konfor alanınızdan çıkıp farklı türleri denemekten korkmayın. Uygun olanı bulana kadar genellikle biraz deneme yanılma gerektirir.
Dessy, “Meditasyon zorunlu bir şey değildir,” diyor. “Zorlarsak, angarya olur. Nazik, düzenli uygulama nihayetinde sürdürülebilir, destekleyici ve eğlenceli hale gelir. Kendinizi olanaklara açın. O kadar çok farklı meditasyon şekli var ki, eğer biri çalışmıyorsa veya rahat değilse, sadece yeni bir meditasyon deneyin. ” İşe yarayacaktır.

Yazardan

Şahsen benim için, hayatımda zor ve stresli bir zamanda meditasyon kullanmaya başladım. Bir gün uyandım ve “Oh vay canına, artık stresli değilim!” Dedim. Strese karşı tepkilerimin nasıl değiştiğini ve kaosun ortasında ne kadar sakin olduğumu fark ettim. Hepimizin aradığı dinginlik seviyesi değil mi?
VE SİZE KESİN BİR ANEKDOT:
ŞAYET TÜM DERTLERİNİZDEN, KEDERLERİNİZDEN DÜNYA'YA, MADDEYE DAİR HER AĞIRLIKTAN KURTULMAK İSTİYORSANIZ.
''AŞKLA 2 REKAT NAMAZ KILIN'' 
BU ALEMLERİN SULTANINDAN ( S.A.V ) GARANTİLENMİŞ BİR YÖNTEMDİR. KARAR SİZİN. ESEN KALIN...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski