1. Aktif Olun

Düzenli egzersiz, fiziksel ve duygusal sağlığınız için iyidir. Düzenli egzersiz , bazı insanlar için endişeyi hafifletme hususunda ilaçların yanı sıra daha iyi sonuç almanızı sağlarVe bu sadece kısa vadeli bir düzeltme değil; egzersiz yaptıktan sonra saatler boyunca kaygı rahatlaması yaşayabilirsiniz.

2. Alkol Almayın

Alkol doğal bir yatıştırıcı değildirSinirleriniz gerildiğinde bir kadeh şarap veya bir bardak viski içmek sizi sakinleştirebilir. Ancak, etkisi bittiğinde, endişe daha bir intikamla geri dönebilir. Sorunun kökünü tedavi etmek yerine kaygıyı hafifletmek için alkole güveniyorsanız, alkol bağımlılığı geliştirebilirsiniz. Bu da felaketiniz olabilir. Mdden ve manen...

3. Sigarayı Bırakın


Sigara içenler genellikle stresli zamanlarda bir sigaraya daha çok ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, alkol içmek , stresli olduğunuzda bir sigara içmek zamanla kaygınızı daha da kötüleştirebilecek hızlı ama geçersiz bir çözümdür.
Güvenilir Kaynağı  Bir Araştırma  sigara içmeye ne kadar erken başlarsanız, daha sonra anksiyete bozukluğu geliştirme riskinizin o kadar yüksek olduğunu göstermiştir. Araştırmalar ayrıca beynin anksiyete ile bağlantılı sigara dumanı değişim yollarındaki nikotin ve diğer kimyasalları önermektedir.


4. Kafeinden Uzak Durun


Kronik anksiyeteniz varsa, kafein arkadaşınız değildir. Kafein gerginliğe ve sinirlenmeye neden olabilir, bunlardan hiçbiri endişeli olmanız durumunda iyi değildir. Araştırmalar kafeinin anksiyete bozukluklarına neden olabileceğini veya daha da kötüleştirebileceğini göstermiştir. Ayrıca panik bozukluğu olan kişilerde panik ataklara neden olabilir. Bazı insanlarda kafeinin ortadan kaldırılması anksiyete semptomlarını önemli ölçüde artırabilir. Fakat bu nadiren görülür.

5. Uyku Düzeninizi Oluşturun

Uykusuzluk , yaygın bir endişe belirtisidir. Uykuyu şu şekilde bir öncelik haline getirin:
  • Sadece yorgunken gece uyumak
  • Yatakta televizyon izlemeyin
  • Telefonunuzu, tabletinizi veya bilgisayarınızı yatakta kullanmayın
  • Uyuyamıyorsanız yatağınızda dönüp durmayın; kalkın ve uyuyana kadar başka bir odaya gidin. Bir tur atıp geri dönün.
  • Yatmadan önce kafein, büyük öğünler ve nikotinden kaçının
  • Odanızı karanlık ve serin tutun
  • Yatmadan önce endişelerini yazın
  • Her gece aynı saatte uyuyun

6. Meditasyon Yapın


Meditasyonun ana amacı kaotik düşünceleri zihninizden uzaklaştırmak ve onları şimdiki anın sakin ve farkındalık duygusu ile değiştirmektir. Meditasyon, stres ve kaygıyı hafifletmek için bilinir. Bir Araştırma anksiyete belirtilerini hafifletmek ve bir antidepresan olarak hareket ettirebilen günlük meditasyon  süresi için 30 dakikayı ideal görmüştür. Aşağıda bunun için bir video derledik mutlaka izleyin.


7. Sağlıklı Beslenme


Düşük kan şekeri seviyeleri, dehidrasyon veya yapay tatlandırıcılar, yapay renklendiriciler ve koruyucular gibi işlenmiş gıdalardaki kimyasallar bazı insanlarda ruh hali değişikliklerine neden olabilir. Yüksek şekerli bir diyet de mizacı kötü etkileyebilir. Bu tür şeyler yedikten sonra kaygı seviyeniz kötüleşirse yeme alışkanlıklarınızı kontrol edin. Su tüketin, işlenmiş gıdaları ortadan kaldırın ve karmaşık karbonhidratlar, meyve ve sebzeler ve yağsız proteinler açısından zengin sağlıklı bir diyet yapın.

8. Derin nefes al

Sığ, hızlı nefes alma kaygı ile yaygındır. Hızlı bir kalp atış hızı, baş dönmesi veya baş dönmesi veya hatta panik atak ile sonuçlanabilir. Derin nefes egzersizleri - yavaş, eşit, derin nefes alma süreci normal nefes alma alışkanlıklarını düzeltmeye ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

9. Aromaterapiyi Deneyin

Aromaterapi, sağlığı ve refahı arttırmak için kokulu esansiyel yağlar kullanır. Yağlar doğrudan solunabilir veya ılık bir banyo veya difüzöre eklenebilir. Yapılan Çalışmalar aromaterapinin:
  • Rahatlamanıza yardımcı olduğunu
  • Uyumanıza yardımcı olduğunu
  • Ruh halini artırdığını
  • Kalp atış hızını ve kan basıncını düşürdüğünü göstermiştir.
Kaygıyı hafifletmek için kullanılan bazı uçucu yağlar:
  • bergamot
  • lavanta
  • adaçayı
  • greyfurt
  • ylang ylang

10. Papatya Çayı İçin

Bir bardak papatya çayı, yıpranmış sinirleri yatıştırmak ve uykuyu teşvik etmek için yaygın bir ev ilacıdır. 2009 çalışma Güvenilir Kaynakpapatya genel anksiyete bozukluğuna karşı güçlü bir müttefik olabileceğini gösterdi Çalışma, Alman papatya kapsülleri alan kişilerin (günde beş kez 220 miligram), anksiyete semptomlarını ölçen testler için, plasebo verilenlerden daha fazla puan aldığını buldu.

Genel Bir Özet Geçecek Olursak;

Endişeli hissediyorsanız, yukarıdaki fikirleri denemek sizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Unutmayın, ev ilaçları kaygıyı hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak profesyonel yardımın yerini alamazlar.  Tabi ki evvela size yukarda saydıklarımı deneyin. Eğer hala geçmiyorsa, hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Endişeleriniz hakkında doktorunuzla konuşun. 

Not: Aşağıdaki videomuzdaki hareketler sizi mutlaka rahatlatacaktır. İyi izleyin. Ve videonun altında sağ alt köşedeki ayarlar işaretinden videonun dilini ''otomatik seçeneğine'' tıklayıp türkçeye çevirmeyi unutmayın.