Prostat İçin Doğal Tedavi

Prostat Nedir?

Size prostatla ilgili a dan z ye her şeyi vermeye çalışacağız. Size kalan sıkılmadan okumanız. Konu bittiği zaman bir çok soruya cevap bulmuş olacaksınız. Ve tabiki rahatlamanıza hizmet eden yolları artık bilmiş olacaksınız. Hadi Buyrun:
Prostat bir ceviz şeklindeki bezi üretra , tüp idrardan dışarı akar. Prostat erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. Başlıca işlerinden biri, diğer organlarla birlikte meni ve sıvı eklemektir. Bu sperm taşıyan bir sıvıdır.
Prostat bezi küçük olarak başlar ve iki ana büyüme evresine sahiptir. Ergenlik yıllarında iki katına çıkar, daha sonra bir erkeğin hayatının geri kalanında 25 yaşından sonra tekrar büyümeye devam eder .
Aşırı derecede genişlemiş bir prostat, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) olarak bilinen bir hastalığa neden olur Sonunda, genişlemiş bir prostat üretraya kenetlenebilir ve idrarın mesaneden akışını kısıtlayabilir. Buda aşağıdaki gibi sorunlara yol açar:
  • sık idrara çıkma
  • idrar atma zorluğu
  • idrar kaçağı
  • İdrar yolu enfeksiyonları
Bazı BPH semptomlarını iyileştirebilecek doğal ilaçlar hakkında bilgi edinin.

Büyümüş prostat tedavileri

Büyümüş prostat için birkaç tedavi seçeneği vardır. Prostat ve mesane kaslarının gevşemesine yardımcı olmak için terazosin (Hytrin) veya tamsulosin (Flomax) gibi alfa blokerleri alabilirsiniz .
BPH semptomlarını azaltmak için farklı bir ilaç türü olan dutasterid (Avodart) veya finasteride (Proscar) da alabilirsiniz. Bunlar prostatın büyümesine neden olan hormonları bloke eder.
Bu iki farklı ilaç türünün kombinasyonları da önerilebilir. Doktorunuz ayrıca ekstra prostat dokusunu çıkarmak için ameliyat önerebilir. BPH için yaygın bir cerrahi prosedür, prostatın transüretral rezeksiyonu (TURP) olarak bilinir .
Genişlemiş prostat semptomlarıyla mücadele etmek için kullanılabilecek doğal ilaçlar da vardır. Bununla birlikte, bu tedavilerin gerçekten işe yarayıp yaramadığına dair kanıtlar tartışmalıdır. Amerikan Üroloji Birliği şu anda BPH yönetmek için herhangi bir bitkisel tedaviyi önermez.
Bu doğal ilaçlardan herhangi birini denemek istiyorsanız, önce doktorunuzla konuşun. Bazı bitkisel tedaviler reçeteli ilaçlarla etkileşime girebilir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bitkisel takviyelerin kalitesini veya saflığını düzenlemez. Bu, tutarlı bileşenlerin eksikliği olabileceği anlamına gelir.
Bitkisel çözümlere geçmeden önce size acılarınızı hafifletecek bir kaç yöntem sunacağız. Ve sonra hemen bitkisel çözümlere geçeceğiz.
Kegel egzersizleri
Pelvik güçlendirme veya kegel egzersizleri, genişlemiş bir prostatın bazı rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Çünkü idrarı kontrol etmeye yardımcı olmak için belirli pelvik kaslarının işlevini yerine getirmesinde faydalıdırlar. Sadece mesanenizi boşaltmanız ve dizler bükülmüş ve ayrı olarak yerde yatmanız gerekir. Ardından, pelvik taban kaslarını 5 saniye gevşetmeden önce yaklaşık 5 saniye hafifçe sıkın. Bununla birlikte, kronik prostatit veya kronik pelvik ağrı sendromu olan erkekler bu tür egzersiz yapmaktan kaçınmalıdır.
Sitz Hamamı
Bir sitz banyosu, genişlemiş bir prostatın yatıştırılması söz konusu olduğunda gerçekten işe yarayan eski moda bir yöntemdir. Sıcak banyo pelvik kasları gevşetir ve iyileşmeyi destekler. Soğuk banyo ağrıyı hafifletir ve şişmeyi azaltır. Bu yöntem için, küveti ılık suyla doldurmanız ve ardından bir bardak Epsom tuzu eklemeniz yeterlidir. Ve başka bir küvette (veya büyük kapta), soğuk suyla doldurursunuz ve küvete birkaç damla lavanta esansiyel yağı eklersiniz. Şimdi, sıcak su içeren küvette yaklaşık 3 dakika oturuyorsunuz. Ardından, 1 dakika boyunca soğuk suyla olana geçiyorsunuz.
Elma sirkesi
Elma sirkesi prostatınız için çok iyidir. Filtrelenmemiş çiğ elma sirkesi, şişmiş prostat bezlerinin küçülmesine yardımcı olan büzücü özelliklere sahiptir. Ayrıca, kilo kaybına yardımcı olur ve İYE gibi genişlemiş prostat komplikasyonlarının önlenmesine yardımcı olur. 
Yapılışı: 
Tek bir bardak ılık suda 1-2 çorba kaşığı çiğ, filtrelenmemiş elma sirkesi 1 çorba kaşığı bal ile karıştırmanız yeterlidir. Bunu günde en az iki kez için. Elma sirkesi ile başka bir seçenek, bir küvet soğuk suya yaklaşık 1 bardak eklemek ve yaklaşık 10 dakika boyunca ıslatmaktır.
Prostatın büyümesi doğal olarak iyileştirilemez, ancak bu ağrılı durumu önlemek için yaşam tarzı ve diyette değişiklikler yapılabilir. Fiziksel aktivitelerle aktif bir yaşam tarzı uygulamak, bol miktarda sıvı içmek, sağlıklı bir diyet yapmak ve alkol tüketimini sınırlamak, diğer hastalıkların yanı sıra prostat büyümesini önlemenin doğal yoludur. Erkeklerin düzenli diyetlerine daha fazla dahil etmesi gereken astragalus ve soyadır. Astragalus, kanser hastalarında bağışıklık sistemini güçlendiren eski bir Çin şifalı bitkisidir, ancak BPH'nin etkilerini azaltmada da yararlıdır. Soya ise prostat sağlığını korur ve iyi huylu prostat hiperplazisine karşı korur. İki kombine diyet, erkekler için prostat hastalıklarına karşı muazzam bir yardımcı olabilir.

Domates

Domates likopen adı verilen güçlü bir antioksidan içerir. Prostat kanserini önlemenin yanı sıra prostat kanseri olan erkekler arasında tümör büyümesini azaltmaya yardımcı olabilir. Bir faydayı doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, ancak bir tanesini gözden geçirmekGüvenilir Kaynak gerekirse Araştırmacılar, yapılan 11 çalışmanın, hem çiğ hem de pişmiş, daha fazla domates ve domates bazlı ürün yiyen erkeklerin prostat kanseri geliştirme olasılığının daha düşük olabileceğini düşündüren bir eğilim buldu.
Domatesler tam olarak nasıl yardımcı olur? Likopen azalabilir Güvenilir Kaynakhücre hasarı ve yavaş kanser hücresi üretimini sağlar, yavaşlaması için savaşır. Ancak likopen hücre duvarlarına sıkıca bağlı olduğundan, çiğ domateslerin vücudumuzdan çıkarılması için zor bir zamana sahiptir. Pişmiş veya püre domates ürünleri daha iyi seçenekler olabilir. Bunun gibi ürünlere bakın:
  • salça
  • spagetti sosu
  • güneşte kurutulmuş domatesler
  • domates suyu
  • ketçap

Brokoli

Brokoli, bazı insanları kanserden korumaya yardımcı olabilecek birçok karmaşık bileşik içeren bir sebzedir. Bazı çalışmalar  Güvenilir Kaynakyediğiniz turpgillerle prostat kanseri riskiniz arasında bir bağlantı olduğunu düşündürmüştür. Nedeni hala belirsiz, ancak araştırmacılar bu sebzelerde bulunan sülforafan denilen fitokimyasallardan birinin normal prostat hücrelerini sağlıklı ve etkilenmeden bırakırken seçici olarak kanser hücrelerini hedeflediğini ve öldürdüğünü öne sürüyorlar.

Yeşil çay

Yeşil çay binlerce yıldır tüketilen bir içecektir. Geleneksel olarak, Asya ülkelerinde halkların diyetlerinin büyük bir parçası olmuştur. Prostatın neden yeşil çayın olup olmadığı belli değil Asya'da kanser oranlarıGüvenilir Kaynak ABD'den çok daha düşük. Bununla birlikte, yeşil çayın bileşenleri sağlık üzerindeki etkileri için incelenmektedir.
Bunlar:
  • kateşin
  • ksantin türevleri
  • epigallokateşin-3-gallat (EGCG)
  • epikateşin
Şimdi yeşil çayda bulunan bu bileşiklerin prostat kanseri gelişimini engelleyebileceğini destekleyen bazı kanıtlar var. Tarafından yayınlanan bir incelemede Çin tıbbıGüvenilir Kaynak araştırmacılar, günde beş fincandan fazla yeşil çay tüketen erkekler arasında prostat kanseri riskinin azaldığını buldular.

Baklagiller ve soya fasulyesi

Fasulye, yer fıstığı ve mercimek gibi baklagiller, fitoöstrojenler olarak bilinen biyolojik olarak aktif bitki bileşiklerini içerir. İzoflavonlar böyle bir fitoöstrojendir. Kanserle savaşan özellikler içerebilirler. Bu, prostat kanseri hücrelerinde tümör büyümesini baskılayabilir.
Hala daha kesin bir araştırmaya ihtiyaç olsa da, ABD Ulusal Kanser EnstitüsüGüvenilir Kaynak soya tüketimi ile prostat spesifik antijenin azalmış seviyeleri (PSA) arasında bir bağlantı gösterir PSA, prostatınız tarafından üretilen bir proteindir. PSA testi ölçer kandaki PSA düzeyi ve prostat kanseri için bir tarama testi olarak kullanılır. Bu araştırma aynı zamanda soyanın diğer kanserle savaşan gıdalarla birlikte yenildiğinde daha etkili olduğunu gösteriyor.

Nar suyu

Kırmızı şarap veya yeşil çay gibi nar da zengin bir antioksidan kaynağıdır. Oksidatif strese bağlı kronik hastalıkların önlenmesinde “mucize meyve” olarak lanse edildi. Bilim adamları, narda bulunan antioksidanın, sadece sağlıklı hücreleri değil, prostat kanseri hücrelerini hedef alan bir “araştır ve yok et” yönteminde çalıştığını düşünüyor. çalışmalarGüvenilir Kaynak Nar suyu ve ekstraktının farklı prostat kanseri hücrelerinin üretimini engellediğine dair kanıt bulmuş olsa da, daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Balık

Omega-3 ve omega-6 gibi çoklu doymamış yağlar, sadece diyette bulunan esansiyel yağ asitleridir. Vücut tarafından sentezlenmezler. Geleneksel Batı diyetinde çok fazla omega-6 yağ asidi bulunur, ancak pek çok omega-3 yoktur. Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin daha sağlıklı bir dengesine sahip olmak, prostat kanserinin gelişmesini ve ilerlemesini önlemeye yardımcı olabilir.
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir derlemede , araştırmacılar balık yemekle prostat kanserinden ölüm oranını düşürmek arasında bir bağlantı buldular. Omega-3 alımınızı artırmak için soğuk sularda bulunan yağlı balık yemeyi deneyin. Bunlar:
  • Somon
  • ringa
  • orkinos
  • sardalya
  • alabalık

Saw palmetto bitkisi

Saw palmetto , bir tür palmiye ağacının meyvesinden gelen bitkisel bir ilaçtır. Büyümüş prostatın neden olduğu da dahil olmak üzere idrar semptomlarını hafifletmek için yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılmaktadır. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH)Güvenilir Kaynak de yapılan birkaç küçük ölçekli çalışma, palmetto'nun BPH semptomlarını hafifletmek için etkili olabileceğini düşündürmüştür.
Ancak NIH, daha büyük çalışmalarGüvenilir Kaynak da yaptılar ve testere palmettoyu bir plasebodan daha etkili bulamadılar. Araştırmalar, palmetto'nun sahip olabileceği anti-enflamatuar ve hormon engelleyici özelliklere ve diğer ilaçlarla kombinasyon halinde olası kullanımına bakmaya devam ediyor. Saw palmetto kullanımı güvenlidir, ancak küçük yan etkiler mide ve baş ağrısını sebep olabilir.

Beta sitosterol

Bu bitkisel ilaç, sitosteroller veya fitosteroller (bitki bazlı yağlar) adı verilen kolesterol benzeri maddeler içeren farklı bitkilerden alınan bir karışımdır. Çeşitli çalışmalarGüvenilir Kaynak beta-sitosterolün idrar akışının gücü de dahil olmak üzere BPH'nin idrar semptomlarını hafifletebileceğini öne sürmüşlerdir Bazı bilim adamları, aslında bu işi yapan testere palmetto'da bulunan beta-sitosterol gibi yağlı maddelerden de bahsetti.
Beta-sitosterol kullanımı ile bildirilen önemli bir yan etki görülmemiştir. Bununla birlikte, doktorlar hala bu doğal tedavinin tüm uzun vadeli etkilerini bilmiyorlar.

Pygeum

Pygeum Afrika erik ağacının kabuğundan gelir ve eski zamanlardan beri idrar problemlerini tedavi etmek için geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Genellikle Avrupa'da BPH semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. Üzerinde yapılan çalışmalar iyi tasarlanmadığından, etkili olup olmadığını bilmek zor.
 Üroloji Canadian Journala göre bazı küçük çalışmalar boşaltma mesane ve idrar akımı ile takviyesi yapabilirsiniz tezini ortaya sürmüşlerdir. Ancak, gözden geçirilen çalışmalar tutarsızdı. Pygeum kullanımı güvenli görünmektedir, ancak onu alan bazı insanlarda mide ve baş ağrısına neden olabilir. Uzun vadeli güvenlik ile ilgili çalışma yoktur.

Çavdar otu poleni özü

Çavdar otu poleni özü üç çeşit çim poleninden yapılır: çavdar, timothy ve mısır. 'De yayınlanan bitkisel çalışmaların gözden geçirilmesi BJU UluslararasıGüvenilir Kaynak laboratuvarlarında yapılan bir çalışmada, çavdar otu poleni özü alan erkeklerin, plasebo alanlara kıyasla gece idrara çıkma semptomlarında bir iyileşme bildirdiklerini bulmuşlardır. Ancak bu çalışma sadece altı ay sürdü. Reçeteli ilaçlara kıyasla takviyenin ne kadar iyi çalıştığına tam olarak bakılmadı.

Isırgan otu

Yanlışlıkla ortak Avrupa ısırgan otuna dokunup dokunmadığınızı bileceksinizi neden mi? Yapraklarındaki tüyler keskin bir ağrıya neden olabilir. Ancak ısırgan otunun ilaç olarak kullanıldığında bazı faydaları olabilir.
Isırgan otu kökünün bazı BPH semptomlarını iyileştirdiği düşünülmektedir ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, 2007 incelemesiGüvenilir Kaynaknde daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu sonucuna varıldı. Şu anda, hiç bir tedaviden daha etkili olduğunu gösteren güçlü bir bilimsel kanıt yoktur.
Bazen ısırgan, pıhtı veya testere palmetto gibi diğer doğal BPH tedavileri ile birlikte kullanılır. Isırganın yan etkileri, mide ve deri döküntüsü de dahil olmak üzere genellikle hafiftir .

BPH tedavisi için gıdalar

BPH'nin önlenmesinde ve semptomlarının tedavisinde diyetin rolü araştırılmaya devam etmektedir.
Son zamanlarda dört yıllık çalışmaGüvenilir Kaynak olan ve Çin'de diyetin BPH semptomları üzerindeki etkilerine bakıldı. Araştırmacılar, meyve ve sebzelerde yüksek diyetleri olan erkeklerin - özellikle yapraklı, koyu sebzeler ve domateslerde daha az BPH'ye, daha az BPH semptomlarına sahip olduklarını ve BPH'lerini kötüleştirme olasılıklarının daha düşük olduğunu bulmuşlardır. Araştırmacılar bunun sadece bir besin maddesi değil, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzına katkıda bulunan ve faydalı olan kombinasyonların olduğuna inanıyor.

Doğal rotaya gitmek

Bir ekin “doğal” olarak etiketlenmesi nedeniyle her zaman güvenli, sağlıklı veya etkili olduğu anlamına gelmediğini hatırlamak önemlidir. FDA'nın reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar gibi bitkisel ilaçları düzenlemediğini unutmayın. Bu, etikette listelenenlerin şişenin içinde olduğundan tamamen emin olamayacağınız anlamına gelir.
Bitkisel ilaçlar da yan etkilere neden olabilir ve aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. 
Uyarı: Herhangi bir doğal takviyeyi denemeden önce doktorunuza danışın.
KAYNAKLAR:

Prostat Kanseri Hakkında A dan Z ye Bilmek İstediğiniz Her Şey

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski